Peribacaları, sıcak hava balonları, yeraltı şehirleri ve vadileri ile ünlü Kapadokya bölgesinde son zamanlarda Avrupalı turistte önemli artış yaşanıyor.

Avrupa’da gösterime giren ve büyük beğeni toplayan ‘Todeo Jones 2: Kral Midas’ın Sırrı’ filmi Kapadokya’da turist artışına neden oldu. Avrupalı turist yeniden Kapadokya’ya gelmeye başladı.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Reklamlar, film ve animasyonlar ülkeye turizm noktasında büyük katkı sağlıyor. Kapadokya’da çekilen film ve diziler turizme büyük katkı sağlıyor. Onun için turizmde olmazsa olmazların bir tanesi de tanıtımdır.” dedi.

Cingil şöyle devam etti:

“Kapadokya’da şu an Çinliler, Koreliler, Fransızlar ve İspanyollar var. Ruslarda da giderek artış yaşanıyor. Bunda da tanıtımların ve filmlerin büyük etkisi var. Etkilerini görmeye de devam edeceğiz. İtalya’dan, İspanya’dan Almanya’dan Hollanda’dan gelen turistlerde artış var. Strateji anlamında da çıta yükselmekte.”

Polonya’dan gelerek Kapadokya’yı gezen Michal Stachowiak, Türkiye’ye ve Kapadokya’ya ilk kez geldim ve burayı çok beğendim. Çok hoşumuza gitti. Gittiğimizde arkadaşlarımıza tavsiye edeceğiz ve Türkiye’ye tekrar geleceğiz. Gelmeden önce Kapadokya’yı çok merak ediyorduk. Burada en önemli şeylerden birisinin balona binmek olduğunu öğrendik. Tüm bölgeyi de gezmek istiyoruz.” diye konuştu.

Polonyalı Rafal Maison da “Gideceğimiz yeri gitmeden önce araştırıyoruz görülmesi gereken yerleri. Türkiye’ye gelirken de aynısını yaptık. Biraz araştırdık. En çok görmemiz gereken yerler arasında Kapadokya ve Pamukkale olduğunu öğrendik. Pamukkale’yi ziyaret ettik şimdi de Kapadokya’dayız. Arkadaşlarıma kesinlikle tavsiye edeceğim. Kapadokya’da ilk günümüz olmasına rağmen her şey çok güzel.” dedi.