Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesi 2019 yılında adeta festivallerin başkenti oldu.

Türkiye’de ilk kez Kapadokya bölgesinin ev sahipliğinde düzenlenen Kapadokya balon festivalinin ardından ağustos ayında Kapadokya bölgesini keşfetmek isteyen yerli ve yabancı turistler için çadır festivali düzenleniyor.

Dünyanın en büyük peribacası manzarası eşliğinde düzenlenecek olan çadır festivali 16 - 18 Ağustos tarihleri arasında Uçhisar’da düzenlenecek. Çadır festivali organizatörü Kübra Satılmış, "Dünyanın eşsiz manzaralarına sahip Kapadokya bölgesini bizimle yeniden keşfetmek isteyen tüm misafirlerimizi bekliyoruz" dedi.

Satılmış, “Kapadokya’da buluşalım Üzümfest' adı altında 16-18 Ağustos tarihleri arasında çadır konaklamalı bir festival düzenliyoruz. Bununla birlikte aktivitelerimiz olacak. Etkinliklerimizde gün doğumu, gün batımı, vadi yürüyüşlerimiz buradaki seyir noktalarımız ile birlikte yöresel etkinliklerimiz olacak. Akşamları ise ateş başında canlı müziklerimiz ve oyunlarımız olacak. Ayrıca Kapadokya bölgesini doğru bir şekilde düzgün ellerden tanıtmak ve insanlara inanılmaz eğlenceli anılar bırakmak istiyoruz” diye konuştu.

“Çadır festivaline ilgi yüksek”

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde düzenlenecek olan 'Üzümfest' çadır festivaline Türkiye’nin birçok ilinden başvurular geldiğini ifade eden Kübra Satılmış, "Festivalimize olan ilginin yüksek olması bizleri çok mutlu etti. Düzenleyeceğimiz çadır festivaline geri dönüşümler inanılmaz bir şekilde yüksek. Biz de aslında böyle bir ilgiyi bekliyorduk. İnsanlar Kapadokya’yı gezmek, görmek ve bilmek istiyorlar. Bunu da bizimle birlikte yapmak istedikleri için çok mutluyuz. Dünyanın eşsiz manzaralarına sahip Kapadokya bölgesini bizimle keşfetmeye ve yeni anılar oluşturmaya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.