Dünya Kültür Mirasının korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla ICOM tarafından tüm dünyada her yıl 18 Mayıs günü ´Müzeler Günü´ olarak kutlanıyor. 

Bu kapsamda 18 Mayıs 2017 tarihinde kutlanacak olan ´Müzeler Günü´nde ICOM Milletlerarası Müzeler Konseyince belirlenen ana teması ´Müzeler ve tartışılan tarih: Müzelerde konuşulamayanı dile getirmek´ konusu olması nedeniyle, Nevşehir Müze Müdürlüğü, Hacıbektaş Müzesi Müdürlüğü ve Ürgüp Müzesi Müdürlüğünce bir dizi etkinlik yapılması planlandı.

Avanos Güray Müzedeki etkinlik Nevşehir Müze Müdürü Murat E. Gülyaz´ın ´Kapadokya ören yerlerindeki değişimler konulu´ söyleşisi; Kapadokya Tarih ve Sanat Müzesi´nden Sibel Radiye Gül´ün ´Özel Müzelerin Kültürdeki Yeri´ konulu söyleşisi; Fotoğraf Sanatçısı Tahir Uzun´un ´Doku, Ritm, Uyum´ konulu söyleşisi ve Hacıbektaş Halk Kütüphanesi´nden Serdar Akhan´ın ´Türk Sinemasının Kültürümüze Yansımaları´ konulu söyleşisi ileson bulacak.

19 Mayıs 2017 tarihinde Ebru Sanatçısı Naile Bozkurt´un ´Ebru Sanatının Dili´ konulu söyleşisine Göreme Açık Hava Müzesi´ni ziyaret edenler katılabilecek.

20 Mayıs 2017 tarihinde Nevşehir Hacıbektaş Müzesi Müdürü Ayşe Bedir Akhan´ın yöre muhtarlarıyla ´Müze İnsan ve Kültür´ konulu söyleşisi Hacıbektaş Müzesi 2. Avluda olacak.

Bunun yanı sıra 22 Mayıs 2017 tarihinde Güzelyurt Turgut Akdevelioğlu İlköğretim Okulunda ilköğretim öğrencilerine yönelik Nevşehir Müze Müdürlüğü uzmanı Mustafa Şen´in ´Dünya Miras Alanlarında Doğa, Tarih ve Kültür´ konulu söyleşisi olacak.