Sağlık Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün aldığı koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen uçuş öncesi otellerinden dezenfekte edilmiş araçlarla alınan turistler, sıcak hava balonlarına binmeden önce ellerini dezenfekte edip maskelerini yeniledi.

Balon pilotları turistleri koronavirüs tedbirleri ve uymaları gereken kurallar hakkında Türkçe ve İngilizce bilgilendirdi.

Balonların havalanmasıyla Kapadokya semaları rengarenk bir görünüme kavuştu.

Balona binen yerli ve yabancı turistler, yaklaşık bir saat boyunca Kapadokya’yı kuş bakışı izleme imkanı buldu.

Balona binemeyen turistler ise seyir tepelerinden balonlarla birlikte bol bol hatıra fotoğrafları çekerek bu anları ölümsüzleştirdi.

Group Especial Genel Koordinatörü Abdullah İnal, balon uçuşlarının yeniden başlamasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sıcak hava balonlarının Kapadokya'nın en önemli simgelerinden birisi olduğunu kaydeden İnal, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün uçuşları 22 Ağustos itibariyle açtığını ancak hava muhalefeti nedeniyle bir gün gecikmeli başladıklarını belirtti.

35 sıcak hava balonunun ilk gün uçuşu gerçekleştirdiğini aktaran İnal, “Bugün Bismillah dedik inşallah hayırlısı olur. Önümüzdeki günlerde balon turlarıyla birlikte yabancı misafirlerimizin artmasını umut ediyoruz. İnşallah bu vesileyle de Türkiye’de ve Kapadokya'nın bir tık daha öne çıkmasını bekliyoruz. Balon turlarının artık Kapadokya'nın ana aktivitesi olduğu için uçuş serbestliğinin gelmesiyle bölgeye gelen misafirlerin artmasını bekliyoruz.” dedi.