Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Nevşehir´de görev yapan basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Uçhisar Kaya Otel´de düzenlenen programa Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, Kapadokya Nevşehir İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Coşkun Sağlamdin, radyo, gazete temsilcileri ile ulusal ve yerel ajans muhabirleri katıldı.

Ankara Mimarlar Odası´nın açtığı dava ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Karaaslan, Ankara Mimarlar Odası´nın açıkladığı gibi bir durum olmadığını, bahse konu otelin mühürlenmesine dair kendilerine bir karar ulaşmadığını söyledi.

Karaaslan, “Basına intikal eden bazı projelerimizin mahkeme kararı ile durdurulup bu işletmelerin kapatılma kararı verilmiş gibi değerlendirilerek Uçhisar Belediyesi tarafından bu işletmelerin mühürlenmediği, kapatılmadığı dillendiriliyor. Bu tamamen asılsız ve yanlış bir ifade. Bize herhangi bir kapatma kararı hangi işletme için olursa olsun elimize ulaşmış değil” dedi.

Mahkeme kararlarının UYAP vasıtasıyla takip edildiğini söyleyen Karaaslan, “UYAP´a da düşmüş ve kapatma kararı verilmiş bir karar yok” diye konuşu.

Karaaslan, şunları söyledi: “Uçhisar Belediyesi sanki mahkemenin kapatma kararı vermiş olmasına rağmen bu mahkemenin kararını dikkate almıyormuş gibi bir imaj ortaya çıkıyor. Bu tamamen yanlıştır. Böyle bir karar bizim elimize ulaşmış değildir. Mahkemenin böyle bir kararı vermesi halinde Uçhisar Belediyesi mahkemenin vereceği her türlü karara uyar. Çünkü kanunun yargının verdiği karardan hiçbir kurum, hiçbir makam üstün değildir.

Bölge idare mahkemesinin vermiş olduğu kararın bir tanesini Ankara Mimarlar Odası bir üst mahkemeye taşıdı. Ve o bir üst mahkeme verilmiş olan kararın yeniden değerlendirilmesi ve bilirkişilerce yeniden değerlendirilmeye tabi tutularak karar verilmesini talep etti. Aksi halde ben senin kararını bozdum bu yanlış bir karardı işletmeyi kapatın gibi bir karar değil.

Böyle bir karar olsa bir üst mahkemeye müracaat eden Ankara Mimarlar Odası bunu bize faksla gönderirdi. Bu hukuki bir süreç. Hukuki süreç devam etmektedir. Hukuk bize derse ki burası imar konumuna aykırı bir yer burayı mühürleyin kapatın derse yaparız. Planları onaylanmış, kurulca kabul görmüş koruma amaçlı imar palanımızın içerisinde olan, imar sahalarının içerisinde olan yerler buralar. Tabi ki hukuki süreç vardır, devam edecektir hukuki süreçte de sonuç ne çıkarsa biz ona tabi olacağız.” Haber: Alpaslan Körükcü