Güzel atlar diyarı olarak da adlandırılan, peribacalarıyla ünlü bölge, gelişen turizm çeşitliliğiyle de pek çok etkinliği bir arada sunuyor.

Kapadokya, tatilinizi unutulmaz hale getirecek birçok aktiviteyi bünyesinde barındırıyor.

Peribacaları arasında at, ATV, bisiklet ve 4x4 ciplerle yapılan keşifler, harika bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.

Kapadokya’ya gelen macera severler ve adrenalin tutkunları, ATV'ler ve 4x4 ciplerle yapılan turlarla, yürüyerek ulaşamayacakları yerlere gidebiliyor.

Kendi kullandıkları ATV'ler ve profesyoneller sürücülerin kullandığı 4x4 ciplerle yapılan turlar, katılımcılara heyecan ve adrenalin dolu anlar yaşatıyor.

Yürümekten sıkılanlar için Kapadokya'da at kiralamak da mümkün. At turları eşliğinde bölgedeki vadileri keşfedebilir ve tadına doyulmaz manzaralara şahit olabilirsiniz.

At turları isterseniz 1 saat, isterseniz birkaç gün sürüyor. Rehber eşliğinde yapılan turlar, harika anlar yaşamanızı sağlıyor.

Dört tekerlekli ATV’lerle bölgede dolaşmak vazgeçilmez etkinlikler arasında yer alıyor. Rehber eşliğinde yapılan bu turlar da en az bir saat sürüyor.

At ve ATV’lerle isterseniz gün doğumu, isterseniz de muhteşem bir gün batımı turuna katılabiliyorsunuz.

Deve turlarına ilgi her geçen gün artıyor

Kapadokya'da, sıcak hava balonu, at ve bisiklet turlarının ardından şimdi de deve turları başladı.

Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin deve turlarına ilgisi her geçen gün artıyor.

Hindistan'da fillerle yapılan turlar Kapadokya'da develerle yapılmaya başladı. Hindistan'daki filler gibi develerde de koltuklar var ve her yaş grubuna ya da fiziki yeterliliği en alt seviyedeki insanlara bile vadi yürüyüşleri yapabilme imkânı sağlıyor. Özellikle yabancı turistlerin deve görme ve deveye binme arzusu çok fazla.

Kapadokya bisiklet tutkunlarını çağırıyor

Kapadokya’da başka bir alternatif de bisiklet. Motorlu araçlardan sıkılan ve yürümek yerine bisiklete binmeyi tercih edenler de Kapadokya’da aradığını buluyor.

Bölgede bisiklet kiralayan işletmelerin sayısı oldukça fazla. Bisiklet kiralamak istemeyenler kendi bisikletleriyle de Kapadokya’yı keşfedebiliyor.

Özellikle havaların çok sıcak olmadığı son bahar aylarında Kapadokya bisiklet tutkunları için harika bir bölge. Eşsiz vadilerin arasından geçerek peri bacalarına ulaşabilir, dilerseniz çadırınızı kurarak geceyi peri bacaları arasında geçirebilirsiniz.