Yeşilçam döneminde birçok film, taşı toprağı altın denilen İstanbul´da yapıldı. İstanbul hala popülerliğini korurken bu koltuğu sallayacak bölge Kapadokya olmaya hazırlanıyor.

2002 yılında ‘Asmalı Konak´ dizisiyle yıldızı parlayan bölge, doğal film atölyesiyle yapımcıların gözdesi olmaya yeniden başladı. Asmalı Konak dizisi sonrası bir süre çekimlerin ara verildiği yer, bu yıl eski şaşaasına dönüyor. ‘Karagül´, ‘Yer Gök Aşk´, ‘Kış Uykusu´ gibi projelerin ardından bölge yeni projelere ev sahipliği yapıyor. İşte Kapadokya´nın bu yıl ev sahipliği yapacağı projeler...

AŞK VE MAVİ: Filmlerin yanı sıra dizi yapımcıları da gözlerini bölgeye dikti. Bunun en son örneği ise Emrah´ın başrol oynadığı ‘Aşk ve Mavi´ dizisi oldu.

KIRLANGIÇ FIRTINASI: Kapadokya yeni projelere de ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Fikret Kuşkan ile Meltem Cumbul´un başrol oynayacağı ‘Kırlangıç Fırtınası´ dizisi de Ürgüp´te çekilecek.

BİR BABA HİNDU: ‘Bir Baba Hindu´ filmiyle izleyiciyi gülümseten Sermiyan Midyat da Kapadokya´da set kuran isimler arasındaydı. Filmin bir bölümünü bölgede çeken Midyat ardından seti Bollywood´da tamamladı.

VEZİR PARMAĞI: Bu yıl doğal film atölyesinden yararlanan isimlerin başında Mahsun Kırmızıgül geliyor. Ünlü sinemacı, ‘Vezir Parmağı´nın çekimlerini Kapadokya´da tamamladı.

ŞÜKRÜ ÖZYILDIZ: ‘Ekşi Elmalar´ sinema filminde oynayan genç yetenek Şükrü Özyıldız, yeni dizisini Kapadokya´nın egzotik havasında çekecek.

 

Kaynak: Akşam