Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları, Nevşehir Valiliği ile Nevşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6. Uluslararası Turizm Filmleri Festivali kapsamında, davetliler için Kapadokya’nın eşsiz vadilerinde gezi düzenlendi.

Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünden başlayan turda katılımcılar, birbirinden ilginç vadileri gezerek mola yerlerinde bol bol hatıra fotoğrafı çekti.

Festival Başkanı Can Saraçoğlu, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Katılımın geçen yıla kıyasla daha fazla olduğunu söyledi.

Hem Kapadokya’yı hem ülkeyi tanıttıklarını belirten Saraçoğlu, “Konuklar bölgenin coğrafyasından etkilendiklerini belirtiyor. Dünya turizm camiasında yarış devam ediyor. Biz de kontrollü normalleşe sürecinin başlamasıyla tanıtımları hızlandırdık. Uluslararası arenada tanıtım çalışması yapmak için gayret ediyoruz. Türkiye’nin turizm potansiyelini sergileyen en önemli organizasyonlardan birisi de bu festival. Tüm dünyaya ülkemizin salgın sürecinde güçlü ve güvenli bir ülke olduğunu göstermeye çalışıyoruz.” dedi.

Katılımcılar arasında bulunan oyuncu Ziya Kürküt de “Kapadokya’ya daha önce gelmiştim. Dizi çekmiştik. Aradan yıllar geçtikçe farklı çalışmalar için geldim. Kapadokya’ya bir kez gelip suyunu içen tekrar çağrılır. Biz de çağrıldıkça geliyoruz. Kapadokya’nın mükemmel bir enerjisi var. Burada arınıyorum. İmkanım olduğu ve dilim döndüğü kadar gidebildiğim her yerde Kapadokya’yı anlatmaya çalışıyorum.” diye konuştu.