Türkiye Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) mühendis ve tasarımcıları tarafından hazırlanan ve 2022 yılında üretimine başlanacak yerli otomobil, turizm sektörü temsilcilerinin beğenisini kazandı. Turizmciler otomobillerin piyasaya çıkmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, Türkiye'nin yerli otomobilinin heyecan yarattığını belirterek, "Kapadokya'daki turizmciler olarak bizde de heyecan yarattı. Bazı markalar üretildiği ülkelerin tanıtımına katkıda bulunduğu gibi bu araçların da Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyorum. Mükemmel dizayn edilmiş." dedi.

Beklenenin üzerinde bir araçla karşılaştıklarını ifade eden Durmaz, "Bu araçların turizme de katkıda bulunacağına inanıyorum. Elektrikli olması başlı başına bir özellik. Turizmin yoğun olduğu illerde hava kirliliğinin önüne geçecek." diye konuştu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Kapadokya Bölge Temsil Kurulu (BTK) üyesi ve otel işletmecisi İsmail Sucu da şunları kaydetti:

"Sektör olarak baktığımızda Türkiye'de çok fazla SUV modeli kullanılıyor. Sedan modelin de başta turizm taşımacılığında ve kiralık araçlarda kullanılacağına inanıyorum. Elektrikli olması nedeniyle doğaya uygun, yenilikçi, keyifli ve sıfır emisyona sahip olması da çok büyük bir artı. Bizim sektörümüzde ileride oluşacak modellerde minibüs ve pikap türündeki araçların da ilave edilmesiyle sektöre çok büyük bir katkı sağlayacak. Çok başarılı bir proje."