Peribacaları, sıcak hava balonu, vadileri ve kayadan oyma otelleri il dünyaca ünlü Kapadokya’da faaliyetini sürdüren Universal Balon, Kapadokya’daki başarısını dünyaya taşımak için ilk adımı attı.

Universal Balon, yeni yatırım yeri olarak Dubai’yi seçti. Gerekli izinlerin ardından test uçuşlarının da tamamlanmasıyla faaliyete başlayan firma, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Firmanın bağlı olduğu Group Especial Genel Koordinatörü Abdullah İnal, şirketlerini dünyaya açmak istediklerini belirterek, “Son yıllarda balon turizminin tüm dünyada yaygınlaşması sebebiyle bölgemizin sınırları dışına çıkmak istedik. Tüm dünyada Türk bayrağımızı dalgalandırabilmek hedefiyle yeni yatırım ülkemizi Dubai olarak seçtik.” dedi.

“Dubai bizi kendine çekti”

Dubai’de birçok Türk firması olmasının kendilerini sevindirdiğini ve yatırımı bu ülkeye yapmalarında önemli bir rol oynadığını kaydeden İnal, “Dubai’de birçok Türk firmasına rastlamak mümkün.  Yatırım teşebbüs fikrimizden önce Dubai bölgesine birçok kez giderek araştırmalarda bulunduk. Türkiye’nin saygılı markalarının bu ülkede yer aldığını görünce gerçekten çok mutlu olduk. Türk bir restoranın yanından geçerken insanların burasının yemekleri çok güzeldir ve ayrıca zinciri Türk markasıdır cümlesini duyunca bizler çok heyecanlandık ve balon ağımızı buraya taşımaya karar verdik.” diye konuştu.

Uçsuz bucaksız çölde balon uçuşu

Her ülkenin kendine has güzellikleri olduğunu aktaran İnal, Dubai’nin de çölünün meşhur olduğunu ve balon uçuşlarını çölde yaptıklarını söyledi.

İnal, şöyle devam etti:

“Havacılık tüm dünyada gerçekten önemli ve gelişen bir sektör. Bu sebepten ötürü tüm ülkelerin sivil havacılığının ilk hedefi güvenliği ön planda tutmak. Türlü zorluklardan ve hazırlıklardan sonra tüm onaylarımızı gerekli mercilerden aldık ve uçuşlarımıza başladık. Dubai’nin aslında kurulan ilk balon şirketiyiz ve şu an toplamda 4 balon şirketi bulunmakta. Balon uçuşlarımızı çölde icra ediyoruz. Uçuş ortalamamız ortalama yine 1 saat olmakla birlikte balon operasyonumuzu gündoğumu ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Yolcularımız havada Dubai’nin meşhur çölleriyle birlikte develer, oriksler ve ülkenin sembolü olan şahinleri izliyor. Her ülkenin kendisine özel bir yapısı var. Bu ülkeye gelen misafirlerimiz de birçok tur aktivitelerini çöllerde gerçekleştiriyor. Bu sebepten ötürü bizler de balon turlarımızı bu meşhur çölde icra ediyoruz. 2 Türk ve 1 Ürdünlü pilotumuz var. Şirketimizde toplamda 5 balon mevcut. Ekibimizde Hindistan ,Pakistan ve Mısırlı arkadaşlarımız var.

2020 Expo’nun Dubai’de gerçekleşeceği için bu ülkede müthiş yatırımlar mevcut. Birçok alanda yeni yatırımlar ve büyük bir potansiyel var. 2019 ve 2020 yıllarında ticari olarak iyi bir noktaya geleceğimizden şüphemiz yok. İnşallah bizler de ilerleyen yıllarda daha farklı alanlarda bu ülkede Türk bayrağımızı yine dalgalandıracağız.”