Kaunos dostum, seni özledim seni seviyorum varlığın kaçınılmaz yaşamın kendisi gibi lütfen bizi kalbinden çıkarma. Unutma ki yokluğun bize hasretin en acımasız ıstıraplarını yaşatmakta bu Lidya Şehri, bu Krallık ve sahip olduğum her şey senin, engellenemez sevginin önünde varlık göstermekten aciz kalmakta. Senin ardında sakladığın Evren’in varlığı ve ayaklarının altında taşıdığın uçsuz bucaksız Deniz bizim, sahip olduğumuz/ olacağımız hiç bir şey ile kıyas kabul etmez.

Sevgili dostum, Lidya’nın güçlü Kralı Elnor. Şüphesiz ki, düşmanlığın en kuvvetli, etkili olanı sevgi kabında kendisini saklar ve en güçlü karşıtlık kendisini iltifatla ifade eder. Sende bilirsin ki bizleri ölümsüzler olarak tanımlayan unsur sonsuza dek yaşamı çağrıştırmak değil, ilkelerimiz ve değer yargılarımız, yaşama dair değişmez algılarımız, Tapınak öğretimizin değişmez ilkeleri bizi var kılan ve ölümsüzleştirecek olan bu kavramlardır. Bizim sevgimiz bize ait olanı yaşatmak amacı güder, aksi durumda ölümlüler boş duyular zenginliğinde biz, onlarla yarışamayız. Biz ölümsüzler duyuların özünü varlığını kutsarız ölümlüler, duyuların kabuğunu derinleştirerek koskoca bir dünya yaratırlar. Yani, bizler Tapınakların özünü taşırız dünyalıklar da, devasa yapılarını oluştururlar.

Kaunos sana bir haber vermek istiyorum. geçtiğimiz günlerde yeni Pers Kral’ı Alahmar Elçilerini göndermiş, beraberinde hediyeler de.

Karşılıklı güven tazelemek ve Krallıklarımız arasındaki barışın devam ve güven tesisi için ben de aksini düşünmediğimizi beyan ettim. Yeni Kral Alahmar, kardeşi Hammar’ı Saray’ın zindanına hapsetmiş, söylentilere bakılırsa durumu iyi değilmiş çok geçmez ölürmüş. Elnor, Tanrı’nın dünyada insanlar için verdiği cezaya açgözlülük, derdi Tapınak Versay’ı Adonis ölümsüzler mananın, ölümlüler de dünyanın açgözlü, doyumsuzlarıdır ( Tanrı’nın koruması müstesna) açgözlülük şifasız bir hastalık gibidir bu hastalıktan Tanrı’ya sığınmalıyız.

Elnor, açgözlü Ekimolos adında bir Tiran sahiplendiğimiz bir gözde şehirimizi ele geçirmiş.. şimdi Askeri bir güçle şehiri geri almak istesek Lyka’ya yazık olacak, belki de yakılıp yıkılacak.

Biz, bir miktar altın ve gümüş zikke getirdik, bir miktar da sen ilave et şimdi bizim Habercilerimiz Ekimolos’un iştahını kabartmak, Lyka’ya yeni Kaleler, Saray’lar, Çarşı ve Pazar yerleri, Arenalar yapılması ile ilgili Ekimolos’u yönlendirmekteler. Çok yakın zaman da Tran soysuzu sana borç zikke için gelecektir ona, iltifat denizini ve hazinemizin kapılarını aç sonrası, bizim irademiz doğrultusunda gelişecektir. Askerlerimizle birçok ülkeleri teslim alabiliriz ancak, oralara uzun zaman sahip olamayız bunun yanında öğretimiz birçok Krallıkta hüküm sürebilir ve buna hiç bir güç de engel olamaz, Elnor.