Yaklaşık 6 ay’dır Kaymakam’sız ilçe Gülşehir

Kapadokya bölgesinin şirin ilçesi Gülşehir’in yaklaşık 6 aydır Kaymakam’ı yok. Hacıbektaş ilçesinin Kaymakamı, ilçeye vekalet ediyor.

İlçe’nin kentinin kıymetini bil, Gülşehirli. Çünkü dünyada yaşadığın kentin başka bir örneği yok, olmayacakta.

Bilmek, anlamak, taktir etmek, kadir kıymet bilmek için, ilgili konuya ilgi duymak, yönelmek, gözlemlemek gerekir.

••• 

İlçenin Trafik düzeni, araçların uygunsuz park edilme alışkanlığı hiç şık değil.

Geçtiğimiz günlerde, aracını uygunsuz park eden ilçeli ile görevli polis memuru arasında geçen talihsiz diyaloğa tanık oldum. Son günler de özellikle Hastaneler de yaşanılan iletişim lisanına benzer.

Köylü Traktörünü köyünde bırakıp, aracına binip ilçeye geldiği zaman, aracını da tarlasına Traktörünü park ettiği gibi park ediyor.

Arkadaş bu işin hatırı gönülü, ahbabı çavuşu yok. İlçenin Trafik düzenini sağlamak İle kim, hangisi kurum görevli ise bu işin üzerine eğilsin. Kimse de,  ilgili görevli beni uyardı, ceza yazdı demesin.

Kuralsız kurallılık bağnaz toplumların sosyal gelişimidir. Medeni toplumların her alandaki eylemi, işi, bir kural ve yasalar öngörüsü İle sağlanır.

GÜLŞEHİR’E KAZANDIRILACAK ÇOK HİZMET VAR

Gülşehir’in ya da başka bir yörenin kentin yaşam kalitesi, o kente hizmet eden yöneticinin tek başına kazandıracağı eylem değildir,  kazanılan hizmet de değildir. Hizmet ve yönetici yaşam kalitesine, gelişmişliğe araçtır. Asıl gelişme, kentin kentlinin kendisi, yaşam kalitesi, medeniyet kültürüdür.

Yani, bu bağlamda çevre temizliği, çevre düzeni ve görsellik vazgeçilmezdir.

Kamu yararlılığının ahbap çavuşu olmaz, olmamalıdır.

Vatandaş, sanayide mahalle arasında, lastik yakıyor. Çevre düzeni ve temizliğine dikkat etmiyor ise işimiz zor demektir.

KAYMAKAM DEMİŞTİK

Bu güzide ilçeye nasıl Kaymakam atanmaz, nasıl 6 ay gibi uzun bir zaman bu konu geçiştirilir.

Devlet de, devlet gibi!! Kamu yönetimi ve Mülki idareler dengi Fakülte mezunu yaklaşık bir milyonun üzerinde genç insanımız devlet kapısında iş beklerken. Memlekette, Kaymakamlık kadrosunda atanacak personel demek ki yok.

Gülşehir ilçemize tez zamanda Kaymakam’ın atanması temennisinde bulunurken.

İlçe insanımıza da çevre, Trafik ve diğer sosyal, kültürel alanlar da duyarlılık göstermelerini temenni ediyorum..