AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bugünkü CHP çakma CHP`dir, gerçek değildir. Sadece isim benzerliği vardır. Çünkü önceki CHP 81`de kapatılmıştır" dedi.

Nevşehir?de düzenlenen AK Parti Seçim işleri Başkanlığı bölge toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, partililere seslendi.

Şentop, Türkiye`nin kritik bir seçime hazırlandığını belirterek, "Bugün ifade ettiğimiz yeni Türkiye, esasen yeniden büyük Türkiye davasının da sahipleriyiz. Bunu omuzlayan neferleriz. Bu bakımdan her seçim bizim için çok önemli ama Türkiye tarihinin en kritik seçimiyle Haziran 2015 başında karşı karşıya kalacağız. Bu süreç 30 Mart`la beraber başladı" diye konuştu.

CHP`ye çatan Şentop, CHP?nin Cumhurbaşkanlığı sürecinde gösterdiği davranışlarını eleştirdi. Şentop, "Tarihi ne kadar eski olsa da bir siyasi parti olamamış. Geçmişini yüz yıl öncesine dayandırmaya kalkıyor, yalan bin yıl da olsa parti olamazlar. Çünkü siyasi parti olmanın belli bir takım kriter ve ölçüleri var" dedi.

Bu kriterlerden en önemlisinin kurumsallaşma olduğunu kaydeden Şentop, şunları söyledi; "Partide, ilkeler ve hedefler olur, bunu da sadece genel başkan bilmez herkes bilir. CHP`nin çok köklü bir parti olduğu iddiası da bir yalandan ibaret, tarihi gerçeklerle uyuşmuyor. 1981 yılında, 12 Eylül 1980 darbesini yapanlar bütün siyasi partileri bir kanunla kapattılar. CHP de kapatıldı.

Daha sonra 1991 yılında yeni bir kanun değişikliği ile kapatılan partilerin yeniden açılmasına izin verildi. Yani aradaki 10 yıllık bir zaman diliminde CHP`de yok 1980 öncesi kurulan başka partilerde yok. Bir tüzel kişiliğin kapatılması onun öldürülmesi anlamına geliyor.

1991`de CHP`yi Deniz Baykal yeniden açıyor, Erdal İnönü varken genel başkan olamayan Deniz Baykal başka bir parti kurayım orada genel başkan olayım dedi.

CHP`de isim benzerliği dolayısıyla cazip geldi. O parti onun için kuruldu. Bugünkü CHP çakma CHP`dir, gerçek değildir. Sadece isim benzerliği vardır. Çünkü önceki CHP 1981`de kapatılmıştır.?

Konuşmasında İstanbul merkezli yürütülen "paralel yapı" soruşturmasına da değinen Şentop, "Türkiye`de bir yolsuzluk soruşturması söz konusu değil. Sadece Türkiye`ye değil bütün dünyaya bakın, bütün darbecilerin argümanı, tezi yolsuzluk iddiasıdır" dedi.

17-25 Aralık soruşturmalarının bir darbe girişimi olduğunu savunan Şentop şu ifadeleri kullandı; "Herkes bununla yargılanmıştır. 12 Eylül`den sonra da rahmetli Menderes de 27 Mayıs sonrasında onunla yargılanmıştır.

Çünkü illegal bir iş yapmaya çalışan darbeciler kendi meşruiyetlerini ancak darbe yaptıkları hükümetlere, siyasilere çamur attıkları takdirde kendi meşruiyetlerini sağlayabileceklerini düşünüyorlar. Dünyanın her yerinde böyledir. Yolsuzluk iddiası siyasette iş yaptığına inanılan bir iddiadır.

Fakat doğru hesap yapamadılar, AK Parti`nin siyasi basiretini, Recep Tayyip Erdoğan`ın basiretini ve darbecilere pabuç bırakmayan o dik duruşunu hesaplayamadılar. Başarılı olamadılar, olamazlar, olamayacaklar.

Çünkü Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye, tarihinde İlk defa 27 Nisan E muhtırasına cevap veren bir hükümete sahip aynı hükümet 17-25 Aralık darbe teşebbüsüne aynı kararlılıkla cevap verdi.? HABER: Alpaslan Körükcü