Nevşehir Belediyesi?nin yeni hizmet binasında hizmet vermesiyle daha geniş ölçekte eğitimlerini daha farklı alanları da ilave etmesiyle birlikte KAPEM, eğitim hizmetlerinin üst düzeylere taşınmasında önemli bir misyon üstlenmeyi amaçlıyor.

Bugüne kadar gerçekleştirilen eğitim çalışmaları ile 10 bin 500 e yakın kişinin eğitimli hale getirildiği KAPEM,  2005 yılından beri 18 yaş ve üzerindeki herkesin herhangi bir ücret ödemeksizin devam ettiği eğitici ve mesleki anlamda bilgi ve becerilerin daha üst düzeye ulaşmasında aktif bir rol üstlendi.

KAPEM tarafından bu güne kadar Kadın Üst Giysileri Dikimi, Mutfak Takımları Hazırlama, Elde Kurdele İşi, Tel Kırma, İngilizce, Arapça, Almanca, Osmanlıca,  Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü, Diksiyon, Ebru, Gitar, Bağlama, Keman, Ney, Kanun,

Tarım, Çocuk Bakıcılığı, İstihdam danışmanlığı, AB proje döngüsü,  Takı tasarımı, Tezhip, Tiyatro, Minyatür, Bilgisayarlı muhasebe, Halk oyunları ve zihinsel engellilere yönelik Dekoratif Ev Aksesuarları Hazırlama kursları gibi 42 branşta eğitim kursları düzenlendi.

KAPEM? de eğitimler halen Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi, 2000 Evler Mahallesi Kadın Eğitim birimi, Cevher Dudayev Mahallesi Kadın Eğitim Birimi ile Adnan Menderes Şehirlerarası Otobüs Terminalinin ikinci katındaki eğitim alanında devam ediyor. Haber: Ali Çamur