Nevşehir Damat İbrahimpaşa Spor salonunda oynanan mücadeleyi Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Basketbol takımı 90-69 kazandı.

Mücadelenin başında 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle pankart açarak öğretmenlerin gününü kutlayan bayan basketbol takımı büyük beğeni kazanırken takımın kondisyoner hocası İsa Demir, Samsun 55 Gençlik spor takımı yöneticisine plaket takdim etti.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Nevşehir MHP İl Başkanı Göksel Taşcı, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi?nden çok sayıda akademisyen ve idari personelin yanı sıra 1000?e yakın taraftar maçı takip etti.

Maçın başından sonuna üstün bir oyun sergileyerek haklı bir galibiyet alan bayan basketbol takımı maçı da farklı bir skorla 90-69 yenmeyi başardı.

Oynadığı son 4 maçta 3 galibiyet ve bir mağlubiyet alan bayan basketbol takımında Ayesha Barkley 33 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu. Maçın istatistiklerine bakıldığında Nevşehir Üniversitesi bayan basketbol takımı 67 ribaund, 20 asist ve 10 top çalmayla rakibine bariz bir üstünlük sağladı.

Müsabaka sonrası Nevşehir Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü basketbol takımı koçu Mustafa Yarılı yaptığı açıklamada daha da iyi olacağız dedi. Kulüp Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın ise, bütün yorgunlukların bu Anadolu şehrinin hak ettiği yere gelmesi için feda olsun dedi.

Taşğın, kendilerini yalnız bırakmayan bütün sporseverlere ve desteklerinden dolayı başta Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç olmak üzere bütün güzel insanlara sonsuz teşekkürler dedi.

Misafir takımı akşam yemeğinde konuk eden Nevşehir Üniversitesi Bayan basketbol takımı bir gün ara sonrası 5. hafta müsabakası için Ankara?da oynayacağı Çankaya Üniversitesi maçı hazırlıklarına başlayacak.

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi A gurubunda 7 puanla 4. sırada yer alan Nevşehir Üniversitesi bayan basketbol takımı önümüzdeki hafta sonu gurubun güçlü ekiplerinden Çankaya Üniversitesi?nin rakibi olacak.