Onaylı defteri ibraz etmeyen işverenler de 14 bin 408 TL?ye varan cezaya çarptırılabiliyor. Bu cezalar sabit olmayıp her yıl artar.

Seri numaralı ve sayfaları bir asıl iki kopyalı şekilde düzenlenmiş her işyeri için tek olan defteri tutmak ve teftişlerde müfettişlere göstermek zorundadır.

Onaylı defter işyerinin bağlı bulunduğu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri, Genel Müdürlük veya noterce her sayfası mühürlenmek suretiyle onaylanması zorunlu aksi takdirde geçersiz kabul edilmektedir. Onaylı defter yapılan tespitlere göre iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ile işveren tarafından birlikte veya ayrı ayrı imzalanır.

Onaylı deftere yazılan tespit ve öneriler işverene tebliğ edilmiş sayılmaktadır. Onaylı defterin asıl sureti işveren, diğer suretleri ise iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi tarafından saklanır. Defterin imzalanması ve düzenli tutulmasından işveren sorumludur. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası iş güvenliği konusunda çalışanlarına eğitim verdirecek üyelerine önemli avantajlar sağlayacak bir anlaşmaya imza attı.

Nevşehir Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu?nun işverenlere Risk Değerlendirmesi, iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırması gibi birçok yükümlülüğü beraberinde getirdiğini hatırlatarak, ? Yasa, getirilen yeni yükümlülüklere uyulmaması halinde idari para cezalarını da oldukça yüksek tuttu.

Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda, işyerlerini, bu yasa kapsamında bilgilendirecek, uygulamalarını gerçekleştirecek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, beş ayrı firma ile Ticaret ve Sanayi Odası olarak anlaşma imzaladık. Üyelerimiz, Odamız üyesi olduklarını Oda Kayıt Sureti ile belgelemeleri ve aşağıda bilgileri yer alan firmalarımız ile çalışmaları halinde yüzde 15?ten başlayan indirimlerden yararlanacaktır? şeklinde konuştu.

Bölgemizde İş Sağlığı ve Güvenliği hizmeti sunan firma sayısı, diğer dört firmanın sağladığı kolaylıkları kendilerinin de sunacaklarını belirten Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ile beşe yükseldi.