Gesiad Derneği iş adamlarına yurt dışını tanıtmak, ihracat olanaklarını göstermek, misyon ve vizyon kazandırma odaklı çalışmalarına son olarak Arnavutluk gezisi ile devam etti.

Nevşehir iş adamları derneği (GESİAD) özel uçakla Arnavutluk?un başkenti Tirana üniversiteye gitti. EPOKA Üniversitesini öğretim görevlisi eşliğinde gezerek bilgi alan heyet Türkçe Olimpiyatlarının Arnavutluk gösterisine katıldı.

Arnavutluk Çalışma Bakanının da katıldığı programı 3 bin kişi içeride izlerken programın dışında bir o kadar kişide etkinliği seyretmek istedi. Programı Arnavutluk?un en fazla izlenen kanalı canlı olarak yayınladı.

Medreseleri gezilirken akşam bir kolejde Arnavutluk?u Türkçe Olimpiyatlarında temsil edecek gruplar özel gösteri yaptılar. Heyet gezinin ikinci gününde sabah Berat şehrine giderek tarihi kaleyi gezdi.

Osmanlı mirası olan köprü ve evler gezilirken medreselere giderek hafızlık eğitimi alan öğrencilerin yaptıkları programlar izlendi ve Adriyatik Denizini gördükten sonra Turgut Özal Koleji ziyaret edildi. Haber: Esma ÖNCÜ