Mustafa Başer’in Kozaklı’ya dair özel açıklamaları şu şekilde;

Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde dava adamı genç girişimci ruhu ile AK Parti'nin Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Başer ile yapılan söyleşiyle hem kendisi, hem de siyasete ve Belediye Başkanlığına bakış açısını daha yakından öğreneceksiniz. Tamamen sorularımızla yönlenen sohbetimizde, kendinden emin, siyasete neden bulunduğunun farkında, neler yapmak isteğine dair yıllardır hazırlık yapan idealist bir Anadolu evladının memleket heyecanına yakından tanık olacaksınız. Siyasette düne değil yarına ve ondan sonrasına bakmanın genel prensibi olduğunu belirten AK Parti Kozaklı Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Başer ile yaptığımız özel söyleşide, aynı zamanda kendisinin dünya felsefesini ve AK Parti'ye olan gönül bağlılığını da şahit olacaksınız.

İŞTE O SÖYLEŞİMİZ.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı yaptınız. Ardından Ana Kademe Birim Başkanlığı yaptınız. Kozaklı Belediye Meclis üyeliğine Aday oldunuz. En son da 2017 Kasım ayında İlçe Başkanlığı için Genel Merkez teşkilat başkanlığına çağrıldınız her kesimden ilçe başkanlığı için adınız geçti. Ve Neden Belediye Başkan Aday Adayı olmayı düşündünüz. Bu Fikir nereden çıktı?

"İlçemin İstediği Belediye Başkanı Benim"

"Ben siyaseti sevdim bana tecrübe öğretti çünkü siyasette ara verme olmaz. Siyaset ancak son nefesle bırakılabilen ve hayatını adeta millete vakfetmeyi tercih edenlerin yolu bana göre. AK Parti’yi bizler dualarla gözyaşlarıyla bütün milletimizle birlikte kurduk. 2001 sürecini herkesin iyi hatırlaması lazım. Kimsenin tekrarını asla istemeyeceği bir travma geçirdi ülkemiz. Ülkemizde o dönem Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız halkın hislerine tercüman oldu adeta. Halkımızın Kahramanı oldu. Ben de İlçemize sahip çıkalım diyerek zaten hep içinde olduğumuz siyasette aktif görev almaya halkımızın yoğun isteği ve gelişen şartlardan sonra Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olma kararı aldım. Aday Adayı olma sebebimin; dostluk, sevgi, kardeşlik, birlik beraberlik içerisinde halkımıza en önemlisi de Hakk'a hizmet olduğunu bilmenizi isterim.”

Sizce bir insanı memleketine ne çeker?

“Önce toprağı çeker, sonra çocukluğu, anıları, sevdikleri çeker ama birde memleketine, insanlarına hizmet etme aşkı vardır ki İşte ben bu yüzden Kozaklı'da çalışıp yatırım yapıp, hizmet edebilmek için bu yola çıktım. İlçemizin sorunlarının çözümü manasında benim talip olduğum görevi içerisinden memleket sevgisi olan herkesin de talip olmasını istiyorum. Herkes taşın altına elini koyacak. Ben, "Bir başkası olmasın sadece, hep ben olayım" anlayışında olmanın kul olmaya da memleket sevgisine de yakışmayacağını düşünüyorum. Bakın mezarlıklar vazgeçilmez eşsiz insanlarla dolu bizler faniyiz ve her birimize nasip edilenler, buna siyasi imkanlar da dahil, inanın ki sadece emanet. İşte bu niyetle çıktığımız bu yolda İl teşkilatımız Milletvekillerimiz, Genel merkezimiz Parti yöneticilerimiz ve halkımız değerlendirmesini yapacak ve hizmet için siyasete aday olduğumuzu bu göreve layık olup olmadığımıza karar verecek. Partimiz bünyesindeki geçmişimizi izahata devam edecek olursam adeta çekirdekten geldim. Bu süre içerisinde her zaman Partimin İl Teşkilatımın, Milletvekillerimin, İlçe Teşkilatımın, Gençlik Kolları, Kadın Kolları Teşkilatımın yanında oldum. Açık söyleyeyim ben kendimi Kozaklı’ya adadım. Kozaklı halkımın hizmetkârı olmaya adayım. Halkımız siyasetten neler bekliyor hep onu ölçüp, biçip, tarttık. Halkımız siyasetten; Kendi gibi yiyen, kendi gibi İçen, kendi gibi düşünüp memleket sorunlarıyla samimi bir şekilde meşgul olan insan istiyor. Bizimle beraber olsun derdimizle dertlensin, duyarlı olsun İnsanoğluna gönüllere dokunmak istiyor. Aynı ekmeği, aynı havayı, aynı suyu paylaştığımız kendi insanını temsil görevi verildikten sonra da yanında görmek istiyor. Ve ben bu memleketin öz evladıyım. Ha, bu kapsamda şunu da belirteyim ki Kozaklı'da yaşayan, ilçemin hüznünde üzülen, sevincinde sevinen, burada kazanan, buradan ekmek yiyen, ilçemize katkısı olan her bir hemşerimde en az benim kadar bu ilçenin öz be öz evladıdır. Artık siyaset hesabı sorulabilir hale geldi. Biz ölümlü varlıklarız. Bir gün biz de öleceğiz. Ve yaptıklarımızın hesabını er geç vereceğiz. Biz bu dünyayı öbür tarafta cayır cayır yanan ateşe odun toplama yeri olarak asla görmüyoruz. İyi niyetle elimizden geleni yapacağız. Baki kalan gök kubbe de hoş bir seda bırakmanın gayretinde olacağız. Hırs ve ihtiras Bize göre şeyler değil.”

Belediye Başkan aday adayı oldunuz ilçenizin sorunlarına vakıf olduğunuz düşüncesinde misiniz?

"Sürekli esnaf, halk, işyeri ziyaretinde bulunuyorum. Kişiliğimizle girişimcilik ruhumuzla mesleğimiz itibariyle de siyasi yönümüzle de bunu yapıyoruz. Hiç bir zaman pes etmedim siyaset bana tecrübe kazandırdı. Her zaman ben olarak değil biz olarak ekip çalışması yaptım. Devletimizin iktidarımızın tüm nimetlerine rağmen ilçemizin sorunları çözümsüz değildir. Bu sorunları ancak kendisiyle siyasi iradeyle ve halkıyla barışık bir yönetim anlayışı ile çözüme kavuşturulabilir. İşimiz gücümüz Kozaklı olacak. Bu şerefli görevde Kılıcım Adalet Rotam Hak'tır. İlçe esnaflarımızın sıkıntıları için de ciddi çalışmalar yapacağız. İlçemizin sorunlarına Allah'ın izniyle vakıfız, bunları bir bir sayarım. Biz bu yola bu hizmetleri yapmak için talip olduk. Ben teşkilattan geldim. Sayın Milletvekillerim ile birlikte çalışacağız.”

Vatandaş Hüseyin, Hatice ya da Ahmet size neden oy vermeli?

"Benim Kozaklı için hayallerim var. Çocukluk ve gençlik yıllarım Kozaklı ilçemizde esnafların yayınında çalışarak hayata atıldım. Çarşıda herkesle bire bir anılarım var. Hepsi beni çok iyi tanırlar. İlçemden hiç kopmadım İlçemde hizmet veriyorum. Allah'a şükür alnımızda hiç bir kara leke yok. Teşkilatımızla omuz omuza hizmet ettik. Benim bir ayağım Kozaklı, Nevşehir 'de bir Ayağım Ankara'da Meclis’te Bakanlıklarda olacaktır. Turizm, Ticaret ve Tarım alanında ilçemizi Türkiye'ye açacağım sonrasında Dünyaya açacağım. Ben içtenim, heyecanlıyım. Kozaklı’nın heyecanıyım ve gelecekten bahsediyorum. Ben Kozaklı'nın yüzde 80’ine varan bir kesimin temsilcisiyim. Ve o yüzden Kozaklı halkımızın bir bütün halinde bana sahip çıkacak diye düşünüyorum.” Haber / Röportaj: Fatma Gedik