Toplantıya Konsey üyeleri Yakup Dinler (Kayakapı), Murat Sarıkaya (MaxGrey – CultureMuseum), Osman Taha Küçük (THY), Mehmet Dinler (RoyalBalloon) ve Serkan Başar (Birge Turizm A.S.) katıldı.

Ülkemizde son zamanlarda yaşanan terör olayları, koalisyon görüşmeleri ve olası erken seçim olması durumunda ortaya çıkacak aday adayları, Kapadokya´da turizmin genel durumu ile geçtiğimiz haftalarda Şangay ve Guanco Başkonsoloslarının da katıldığı genişletilmiş kurul toplantısının değerlendirildiği toplantıda,  ayrıca Kapadokya´da turizm adına kalitesiz hizmet veren ve Tripadvisor gibi sitelerde Kapadokya´nın puanını düşüren Kozaklı otelleri değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmede Türkiye´nin en kaliteli suyuna sahip olan Kozaklı´da otellerdeki hizmet kalitesinin düşük olması ve bununla ilgili olarak otel yöneticilerinin hiçbir girişimde bulunmamaları Kapadokya adına son derece kaygı verdiğini söyledi. Tripadvisor gibi sitelerin yanı sıra sosyal medyada Kozaklı otelleri ile ilgili yapılan paylaşımların ve yorumlarınKozaklı´nın yanı sıra dolaylı olarak Türkiye´de en yüksek puan ortalamasına sahip olan Kapadokya´nın genel hizmet kalitesine olan bakış açısını da olumsuz yönde etkilediği vurgulandı.

KAPADOKYA ADINA ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇECEK

Kapadokya Yüksek İstişare Konseyi olarak Kapadokya´da yatırım adına önemli projelerin 2016 yılı itibariyle hayata geçireceklerini belirten Konsey üyeleri, Kapadokya´da film ve sanat adına yapılacak çalışmaların yanı sıra oteller ile ilgili örnek bir uygulamanın da tanıtılacağının müjdesini verdi.

Kapadokya Yüksek İstişare Konseyi toplantı sonunda, konseyde yer almak üzere yapılan müracaatları değerlendirdi. Yapılan müracaatlar sonucunda ilgili yeterliliklere sahip olan ve konseye kabul edilen turizmcilerin kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.