Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanlığınca Kozaklı ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği, Kızılay Sosyal Yardım Sorgu Sistemi tarafından ihtiyaç sahipliği tespit edilen öğrencilere, okullar tek tek gezilerek Genç Kızılay Gönüllüleri aracılığıyla bot ve mont dağıtıldı.

Türk Kızılay Nevşehir Şubesi tarafından hazırlanan mont ve botların Kozaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen Atatürk Ortaokulu ve ilkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve İlkokulu, 75.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, Çayiçi İlkokulu, Akpınar İlkokulu, Şehit Şenol Coşkun İlkokulu ve Şehit Hakan Demirci Anadolu İmam Hatip Lisesinde ihtiyaç sahipliği tespit edilen öğrencilere dağıtımı gerçekleştirildi.

Genç Kızılay gönüllülerinin gerçekleştirdiği dağıtımlarda gönüllü olarak hizmet eden Sadi Ergüven; “İlimizde kış sert bir şekilde geçiyor. Bugün bu çalışmaya gonulluol.org adresinden açılan etkinlik üzerinden katılım sağladım, çok mutluyum. Onlarca çocuğa bot ve mont dağıttık. Araçla köy okullarına gidildi ve çocuklara mont ve bot dağıtıldı. Çocukların yüzünde tebessüm olmak gerçekten beni çok mutlu etti, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Yapılan çalışmayla alakalı açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek; “Türk Kızılay Nevşehir olarak geleceğimiz olan gençlerimizin her zaman yanındayız. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına durmadan çalışmalar yürütüyoruz. Önümüz kış, Nevşehir’imizin her noktasındaki kardeşlerimize ulaşmak için tüm şubemizce seferber olduk. Kozaklı’da kardeşlerimizi giydirdik, inşallah çalışmalarımız durmadan devam edecek. Miniklerimizin mutluluğu bizi de mutlu etti. Hayırseverlerimize Kızılay şubemize yaptığı yardımlar dolayısı ile teşekkür ediyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, çalışmamızdaki paydaşlıktan dolayı şükranlarımı sunarım.” dedi.