Kozaklı MYO konferans salonunda düzenlenen seminere, Kozaklı MYO Müdürü Öğr. Gör. Muhammet Özalp ve çeşitli programlarda öğrenim gören öğrenciler katıldı. Toplantıda Kozaklı MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Süleyman Topaloğlu, DGS hakkında öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu.

Seminerde, DGS’nin nasıl bir sınav olduğu, hangi tarz sorulara ağırlık verildiği, DGS’ye kimlerin katılabileceği, DGS’nin hangi tarih aralıklarında yapıldığı, kaç yıl süreyle geçerli olduğu, DGS’de ön lisans öğretim başarı puanının önemi ve tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlara yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Fizyoterapi, İş ve Uğraşı Terapisi, Sağlık Turizmi İşletmeciliği ve Sosyal Hizmetler programlarında öğrenim gören öğrencilerin DGS sınavı sonrası tercih edilebilecekleri lisans programlarına yönelik bilgiler verildi.

Yüksekokul Müdürü Özalp ve Müdür Yardımcısı Topaloğlu, DGS ve KPSS sınavlarına yönelik öğrencilerin ihtiyaç duyduğu rehberlik, materyal temini, soru çözümü gibi hususlar da her türlü imkânın sunulacağını bildirdi. Topaloğlu tarafından dönem başından itibaren yürütülen KPSS/DGS Rehberlik Hizmetinden henüz yararlanmamış öğrencilerin de yararlanabileceği tekrar duyuruldu.

Seminer, öğrencilerin DGS ve sonrasında tercih edecekleri bölümlere yönelik sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.