Kozaklı Kaymakamı Ömer Faruk Duman, Belediye Başkanı Celalettin Güven, Av. Bayram Demiröz, Mali Müşavir Durmuş Turhal, Kooperatif Yönetim Kurulu Üyeleri ve sanayi esnaflarının katılımları ile tapu töreni düzenlendi.

30 yıl sonra tapularına kavuşan 132 hak sahibi Kozaklı Belediye Başkanına teşekkürlerini bildirdi.

Tapu teslim töreninde Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Belediye ve Kooperatif avukatı Bayram Demiröz, mali müşavir Sayın Durmuş Turhal katılımcılara konuşma yaptı.

Konuşmasında Belediye Başkanı Celalettin Güven; ‘’30 yıllık mağduriyet sonrasında uzun uğraşlar sonucunda çözüme kavuşan S.S. Aksan sanayi sitesinde iş yerleri bulunan hak sahiplerine, esnaflara ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonra esnaflarımızın işyerlerine ve Kozaklı ’ya daha çok sahip çıkmaları gerekmektedir. Ayrıca 1978 yılında kurulan Kozaklı Meslek Lisesi karşısındaki 43.700 m² lik Yapı Kooperatifinin de tek tapu haline getirilip Kozaklı Belediyesine devri yapılmıştır. Bunun yanında merkezde bulunan Emniyet Amirliğinin altındaki Ata sanayi sitesinin de hak sahipleri ile görüşülerek Belediye ile ortaklaşa konut yapımı için çalışmalar tamamlandığını ancak piyasalardaki ekonomik dalgalanmalardan dolayı ileri bir tarihe ertelendiğini belirterek en kısa zamanda buranında yapılacağının müjdesini verdi. Kozaklı halkımızın, esnaflarımızın ve dernek başkanlarımızın desteği ile bu 3 sorunda çözüme kavuşmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.