Kozaklı Kaymakamı Metehan Toy’un açılış konuşmasını yaptığı çalıştayda, İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından hazırlanan geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu vatandaşların hak ve yükümlülükleri, doğru bilinen yanlışlar, uluslararası koruma ve ikamet hakkında bilgilendirme ve istatistiki veriler ile ilgili sunum yapılarak köy ve mahalle muhtarları bilgilendirildi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce hazırlanan “Büyüksün Türkiye” videoları izletilerek akabinde muhtarlarla sosyal uyumda yaşanan sıkıntılar ve çözümleri üzerine konuşuldu.

Toplantının istişare bölümünde ise mahallelerdeki sosyal uyum düzeyi, karşılaşılan sorunlar ve muhtarların önerileri konuşuldu.

Kozaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaret edilerek İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Nevşehir’de Yaşayan Yabancılar ve Yabancılar İçin Kent Rehberi” takdim edildi. Yabancıların adli suça karışma oranları, adli ve idari işlemler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Özgür Gözen ile birlikte ilçede ikamet eden Suriye uyruklu iki aileye ihtiyaç duydukları kamu hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak ve devletin şefkatli elinin her zaman yanlarında olduğu hissettirmek amacı ile hane ziyareti gerçekleştirilerek Muyu Okul Çantası, su matarası, maske ve bere hediye edildi.