Termal tesisleri ve şifalı kaplıcaları ile marka olan Kozaklı, Türkiye’nin her yerinden gelen hastalara şifa dağıtıyor.

Yerin 30 metre altından saniyede 250 litre debi ile çıkarılan sıcak su, bölgedeki tüm tesislere gönderiliyor.

Tesislere gelen misafirler yüzme havuzları dışında odalarında da şifalı suya ulaşabiliyor.

Kozaklı Termal Birliği (KOZTEB) Başkanı Cumhur Ünal, Kozaklı’daki suyun şifa dağıttığını belirterek, “Genelde romatizmal hastalar, kadın hastalıkları olanlar, kısırlık problemi olanlar geliyor. Suyumuz bel fıtığına, cilt hastalığına çok iyi geliyor, tansiyonu dengeleyici özelliği var. Tansiyon hastaları suya girdiğinde ilaç kullanmıyorlar.” dedi.

Doktorlar sevk ediyor

Türkiye’nin her yerinden misafir ağırladıklarını aktaran Ünal, “Termal turizmi seven misafirlerimiz her sene ilçemize geliyor. Onun dışında şifa arayan hastalar da bizleri tercih ediyor. Hastalarımız doktorların sevkiyle Kozaklı’ya geliyor. Hastaya günde kaç defa suya gireceğini, suya aç ya da tok girmesi gerektiğini doktoru tavsiye ediyor. Günde kaç kez suya gireceği, kaç dakika suda kalacağını doktoru belirliyor.” diye konuştu.

Hastalarda yüzde 90 olumlu sonuç

Hastaların yüzde 90’ının tedaviye olumlu cevap verdiğini belirten Ünal, “20 yıllık romatizma hastası müşterilerimiz var. Kaplıca suyunun en iyisini bilen zaten romatizma hastalarıdır. Faydasını göremezse bir daha o kaplıcaya gitmiyor, başka arayış içerisine giriyor. Ama bizim suyumuz en kaliteli kaplıca suyu olduğu için 20 yıldır her sene gelen sabit müşterilerimiz var.” şeklinde konuştu.

İlçedeki suyun mineral zengini olduğunu vurgulayan Ünal, şöyle konuştu: “Bizim suyumuz Avrupa Su Standartları Birliğinin derecelendirmesinde “C” sınıfı su. Suyumuzun mineral yoğunluğu çok yüksek. Artı belirli zaman aralıklarında sudaki kireçlenmeden dolayı insan vücudunda fayda gösteriyor.”

Avrupa’dan hasta gelmesi için çalışma sürüyor

Avrupa’daki hastaların da Kozaklı’ya gelmesi için çalışmaların sürdüğünü aktaran Ünal, “Avrupa’dan hastanın gelmesi için tam teşekküllü hastaneye ihtiyaç var. Avrupa’da sağlık sigortası poliçe olarak satıldığı için buraya hasta getiren acenteler yaşanacak herhangi bir olumsuzlukta ilk müdahalenin Kozaklı’da yapılması gerektiği için hasta getirmiyor. Hastanenin yeri tahsis edildi. Temelinin atılma aşamasında pandemi başladı. İnşallah en kısa zamanda çalışma başlayacak.” ifadelerini kullandı.