8 Bin Yatak Kapasitesine Ulaşan Kozaklı?da Bir Acayip Çelişki?

TRİLYONLUK TESİSLERE RAĞMEN ESNAF KAN AĞLIYOR

Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir?de son yıllarda termal ve sağlık turizmi ile öne çıkan Kozaklı ilçesinde trilyonluk yatırımlar bir biri ardına yapılıyor. 8 Bin yatak kapasitesini aşan Kozaklı?da esnaf ve sanatkar ise feryat ediyor.

Kozaklı ilçesinde çoğu yıldızlı oteller olmak üzere çok sayıda turistik tesise gelen müşterilerin bütün ihtiyaçlarının otel içerisinde, otellerinde hemen hemen bütün ihtiyaçlarının ilçe dışından karşılanmasına feryat eden Kozaklı esnafı, ilçeye gelen ve günlerce termal tesislerde kalan müşterilerin en azından bazı ihtiyaçlarının ilçe esnafından karşılanmasını istiyor.

İlçedeki yüzlerce gencin iş istihdamı bulmasına rağmen esnaf ve sanatkarın iş yapamadığı bu durumun telafisi için esnaf ve sanatkar bir formül arayışı içerisinde.

Şu ana kadar Ne ilçe de bulunan esnaf ve sanatkarlar odasının ne de ilçe yetkililerin bu duruma bir çözüm bulamamasından dert yanan esnaflar ekonomik açıdan içerisinde bulundukları dar boğazdan nasıl kurtulacaklarını kara kara düşünüyor.

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan İki esnaf odası başkanının açıklamalarında da belirttikleri gibi ilçe de son yıllarda gelişen termal ve sağlık turizminin meyvelerini turistik tesisler yemeye devam ediyor. İlçe esnafı ise yıllardır deyim yerinde ise ?Hani Bana, Hani Bana? diyor.