Daha sonra ilçede yapımı tamamlanmakta olan yeni Kozaklı Hükümet Konağı inşaatına geçerek burada da incelemelerde bulunan Vali Aktaş, inşaatın son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Akabinde Kozaklı Kaymakamlığını ziyaret etti.

Vali Aktaş, Kaymakamlıkta Kaymakam Vekili Duman’dan, Kozaklı ilçesinin genel durumu ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı.

Daha sonra Hükümet Konağında hizmet veren birimlerinde çalışanlara kolaylıklar dileyen Vali Aktaş, birim müdürlerinden yapılan iş ve işlemlerle ilgili bilgiler alırken, burada bulunan vatandaşlarla da sohbet etti, istek ve taleplerini dinledi.

Bir süre sohbetin ardından Kaymakam Vekili Ömer Faruk Duman’a görevinde başarılar dileyerek, kaymakamlıktan ayrıldı.

Vali Aktaş, Kozaklı Köylerini ziyaret etti

Her fırsatta ilçe, belde ve köy ziyaretleri yaparak vatandaşlarla iç içe olan, onları dinleyen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, bu hafta ise Kozaklı İlçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretleri sırasında Vali Aktaş’a; Kozaklı Kaymakam Vekili Ömer Faruk Duman, AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Hanifi Güleç ve ilgili köy muhtarları eşlik etti.

Vali Aktaş, beraberindekilerle birlikte öğleden önce ilk olarak Kozaklı İlçesine bağlı Kapaklı Köyünü ve daha sonra da Merdaneli, Akpınar, Taşlıhöyük, Küçükyağlı ve Büyükyağlı köylerini, öğleden sonra ise Hacıfakılı, Kaşkışla, Kanlıca, Karasenir, Hızıruşağı, Özce, Yassıca, Çayiçi, Doyduk, Aylı, Dörtyol, İmran, Kuruağıl ve Abdi Köylerini ziyaret etti. 

Kapaklı ve Merdaneli Köyünün ardından Akpınar Köyünü ziyaret eden Vali Aktaş, burada Akpınar İlkokulunu ziyaret ederek, Müdür-Yetkili Öğretmen Aydın Doğan’dan Okulun ve öğrencilerin durumu hakkında bilgiler aldı. Akabinde de Akpınar Kur’an Kursunu ziyaret ederek, kurs öğreticisi Zeynep Efe’den bilgi alarak, öğrencilerle bir süre sohbet etti. 

Ziyaretlerinin devamında köylerin kahvelerinde bulunan vatandaşları dinleyen Vali Aktaş, köy halkı ile bir süre sohbet ederek, istek ve taleplerini dinledi. Köy muhtarından, köylerin genel durumu hakkında bilgiler aldı.

Köylü vatandaşlar ise Vali Aktaş’ı, köylerinde görmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, kendilerine teşekkür ettiler.

Köy muhtarları da, köylerine yapılan ziyaretlerinden dolayı Vali Aktaş’a ve beraberindekilere teşekkürlerini ilettiler.