Her yıl yaklaşık 600 bin turistin ziyaret ettiği Kaymaklı Yeraltı Şehri`nin girişinde toplanan turistik eşya satıcısı esnaf, ellerindeki pankartlarla yer altı şehrinin çevre düzenlemesinin tamamlanmamasına tepki gösterdi.


Esnaflar adına açıklama yapan Ahmet Bayraktar, Kapadokya bölgesine gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdikleri yeraltı şehri çevresinde bulunan barakaların,

yıkılarak yerine modern iş yerleri yapılması amacıyla Kaymaklı Belediyesi tarafından hazırlanan Yeraltı Şehri Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenleme Projesi`nin 2 yıldır sürdüğünü söyledi.


Yaklaşık 3 milyon lira maliyetli proje çerçevesinde 33 yeni iş yeri, tuvalet ve otopark yapıldığını ifade eden Bayraktar, projenin son aşamasında olan yeraltı kenti girişindeki tünelin ise hala tamamlanmadığını kaydetti.


Bunun özelleştirme sonunda yeraltı şehri gişelerinin işletmesini alan firmanın, tünel içerisine kendisine ait satış yeri yapmak istemesinden kaynaklandığını iddia eden Bayraktar, şöyle devam etti:


"Proje kapsamında yapılan iş yerlerini, buradaki esnaf ücretini ödeyerek kiraladı. Burada bulunan iş yerlerinin kiraları yıllık 20 bin ile 150 bin lira arasında değişiyor.

Ancak, bakanlık projenin son aşamasındaki tüneli yapmaktan vazgeçti. Bunun nedeni ise yeraltı şehri gişelerini işleten firmanın tünel içerisine kendisine ait bir satış yeri yapmak istemesi ve bu isteğe karşı çıkılmasından kaynaklanıyor.

Bu anlaşmazlıktan dolayı buraya tünel yerine basamaklar yapıldı ve oldukça çirkin bir görüntü ortaya çıktı. Biz projenin aslına uygun olarak tamamlanmasını yetkililerden talep ediyoruz."


Basın açıklamasın ardından durumu protesto eden esnaf, olaysız dağıldı. Kaynak: AA