İş makineleri ve kamyonların yoğun olarak kullandığı sanayi içerisindeki Arnavut Taşı ile kaplı olan yollarda, bozuk olan alanların tamiratları ve temizlikleri yapılıyor.

Diğer taraftan Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen, mahalle aralarındaki kilit parke yol yapım çalışmaları program dahilinde aralıksız devam ediyor.

Belediye meclisinin aldığı kararlar doğrultusunda, engellilere yönelik olarak ulaşılabilirlik standartlarındaki kaldırım sistemi yeni yapılan bütün sokak ve caddelerde uygulanıyor.

Gerek engelli, gerekse yaşlıların erişebilirliğine uygun olarak, yeni yapılan yollarda kaldırım yüksekliği dünya standartlarındaki şartlara uygun olarak yapılıyor.

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Güven Caddesinde kilit parke yol yapım ve kaldırım çalışmaları yoğun şekilde sürdürülüyor.

Yatay olarak kullanılan bordür taşları her türlü engelli ve bebek arabalarının kullanımı için gerekli olan eğimi sağlarken, evlerden yola doğru kot seviyesi düşürülerek su gideri veriliyor.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen kilit parke yol yapım çalışmaları ilçe genelindeki altyapı çalışmaları tamamlanan bütün cadde ve sokaklarda belirlenen program dâhilinde, erişebilirlik şartlarına uygun olarak sürdürülmeye devam edecek. Haber: Ali ÇAMUR