Bu yıl Türkiye’de ilk kez 3-8 Temmuz 2019 tarihleri arasında Ürgüp Belediyesinin ev sahipliğinde MEHA Havacılık, Pasha ve Voyager Balloon’un ana sponsorluğunda düzenlenen Balloon Fest Cappadocia Uluslararası Kapadokya Balon Festivali, Ürgüp’te elli bin kişinin izlediği Hande Ünsal konseriyle Final Yaptı.

Kapadokya’nın göz bebeği ve Festivaller kenti Ürgüp, Türkiye’de ilk kez gerçekleşen Uluslar arası Kapadokya Balon Festivaline yurt içi ve yurt dışından gelen elli bin kişinin katıldığı Hande Ünsal konseriyle final yaptı.

3 Temmuz’da Ürgüp ilçesinde Festival korteji ile açılışı yapılan, gündüzleri Dünya’nın en iyi pilotlarının en farklı şekilli balonlarının uçuşları, akşam saatlerinde Gürcistan Halk Oyunları ve Ürgüp Halk oyunları gösterileri, Procne ve Ychorus Korolarının konserleri,  Night Glow Show gösterileri ve Türkiye’nin ünlü pop sanatçıları Aslı Güngör, Aydın Kurtoğlu ve Hande Ünsal konserleriyle on binlerce kişinin izlediği Balloon Fest Cappadocia sadece yurt içinde değil yurt dışında da büyük yankı uyandırdı.

Ürgüp ilçesinin ev sahibi olduğu 7 Temmuz tarihindeki final gününün sabahında erken saatlerde binlerce kişinin katıldığı birbirinden renkli ve şekilli balonların uçuşu ile başlayan festival, akşam saatlerinde 11 ülkeden 15 şekilli balonun DJ Performans eşliğinde gerçekleştirdiği muhteşem Night Glow Show gösterileriyle devam etti. Gürcistan Halk oyunları topluğunun birbirinden farklı sergilediği dans gösterilerinin ardından, Festival Konser alanını dolduran elli bine yakın müziksever Hande Ünsal’ın verdiği konserle müzik ziyafeti yaşadı. Sevilen sanatçı Hande Ünsal’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde sahnede gösterdiği muhteşem dans performansı izleyicileri adeta büyüledi. Sevilen sanatçının 3 saate yakın verdiği konser ile Ürgüp’te Balon Festivali sonlanmış oldu.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, konser veren sanatçı Hande Ünsal’a teşekkür çiçeği ve yağlıboya resim çalışmasını takdim etmesinin ardından; “Balloon Fest Cappadocia’nın 4. gününde Hande hanım sizlerle, Ürgüp’ümüze hoş geldiniz şerefler verdiniz. O güzel nadide sesinizle bu coşkulu kalabalığı buluşturmanın gururunu mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bu organizasyona öncülük etmeye karar verdiğimizde önümüzde az bir zaman yapılacak ama çok işimiz vardı. Ama benim yürekli birde ekibim vardı gece demediler gündüz demediler bu hazırlığın öncüsü oldular. Başta Fen işleri Müdürüm, Kültür İşleri Müdürüm, Mali Hizmetler Müdürüm, Zabıta Müdürüm ve nezdindeki tüm ekibine çok teşekkür ediyorum. Ayriyeten bu işe beraber öncülük ettiğimiz Voyager Balon sahibi Mehmet Halis Aydoğan ve Tevfik Ölmez nezdinde tüm ekibine çok teşekkür etmek istiyorum. Bize öncülük eden destek veren Nevşehir Valisi İlhami Aktaş,  İlçe Kaymakamımız Mehmet Maraşlı ve bu alanın güvenliğini sağlayan İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Altınay olmak üzere tüm ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu festivalin hem yurt içi hem yurt dışı tanıtımına öncülük eden başta yerel basınımız olmak üzere tüm ulusal basınımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Ve özelliklede bu coşkulu kalabalığa çok teşekkür etmek istiyorum en büyük alkış sizlerindir. Dört gün boyunca bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Yüreğinizle coşkunuzla bizlerle beraber oldunuz en büyük alkış sizlerin olsun. Bizler bu göreve gelirken hayallerimiz bir demiştik umutlarımız bir demiştik ve hikâyemiz bir demiştik. İnşallah sizler bizlerle olmaya devam ettiğiniz sürece bizler de sizlerle her zaman beraber olacağız. Ve bu hikâye uzun yıllar okunmaya devam edecek. Son olarak şunu söylüyorum gönüllerinizde ve dualarınızda olmak dileğiyle Allah’a emanet olun iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Sanatçı Hande Ünsal da; “Bende size teşekkür ediyorum. Böyle muhteşem bir organizasyon hazırladığınız için ve bizi bu güzel Ürgüp halkıyla buluşturduğunuz için en büyük alkış bence size gelsin” dedi.

Festivalin Ürgüp final kısmında Night Glow Show gösterileri esnasında Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk’ü, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Nevşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve Başkan Yardımcısı Bektaş Demir, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç ziyaret ederek, büyük bir Festivale ev sahipliği yaparak ve başarıyla sonuçlanmasından dolayı teşekkürlerini ve tebriklerini ilettiler.