İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Kapadokya Üniversitesi, T.C. Turizm ve Kültür Bakanlığının maddi katkılarıyla Türk tarih kültür ve medeniyetinin günümüz Türkiye´si ve Batı Dünyasındaki yansımaları üzerinde bilgilendirme ve fikir alışverişi yapmak amacıyla “Batı Avrupa Türkleri Milli Kimlik Tasavvuru Projesi”ni hayata geçirdi.

Her yıl Ekim ayının ilk haftası düzenlenecek ve ilki bu sene CARE (Center for Arts, Research and Education) ve USap (Us Akademik Platform) ortaklığında gerçekleşen projeye Batı Avrupa´dan 80 üniversiteli Türk genci katıldı.

Proje kapsamında, Türklerin Orta Asya´dan bugüne serüveni, Türkiye Cumhuriyetinin 21.Yüzyılda baş etmesi gereken ekonomik, siyasi ve sosyal sorunlar tartışıldı. Türk Mimarisi ve Türk Sineması konularında konferanslar düzenlendi. Ayrıca Türk Mutfağından sunumlar ve bölgedeki ören yerlerine tanıtıcı ve bilgilendirici geziler yapıldı.

Batı Avrupa Türk gençlerinin bulundukları toplumdaki uyumlarını zedelemeden anavatan aidiyetlerinin pekiştirilmesi hedeflenen projede Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Prof. Dr. Abdülkadir Emeksiz, Yrd. Doç. Dr. Ali Ahmetbeyoğlu, Aslı Özbay, Prof. Dr. Mahir Aydın, Şükran Ünser, Alper Kaya, Prof. Dr. Turan Yıldırım, Yusuf Ziya Yapar, Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Sezgin verdikleri seminerlerde gençlerin sorularını cevapladı.

Sn. Alev Alatlı, Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ve Cevat Özkaya´nın verdikleri seminerlerle devam eden program, Ömer Türkmenoğlu ile Türküler konseri ve sosyal etkinliklerle 7 Ekimde sona erdi.