Kurtuluş Savaşı döneminde yaşayan ve İstiklal Madalyası ile ödüllendirilen Türk pilot Vecihi Hürkuş'u konu alan, yönetmenliğini Yasin Çetin'in üstlendiği "Ben, Vecihi Hürkuş" tiyatro oyunu, Nevşehirli tiyatro severlerden büyük beğeni topladı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Nevşehir’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, kendilerine eşlik eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti Nevşehir İl Başkanı M. Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı, AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz’dan oluşan heyet ile birlikte NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde sahnelenen ‘Ben Vecihi Hürkuş’ isimli tiyatro gösterisini izledi.

Tekamül Tiyatrosu’nun sahnelediği “Ben, Vecihi Hürkuş” yetişkin oyunu, NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelendi.

Yasin Çetin’in yazıp-yönettiği oyunda, Hürkuş'u canlandıran Ensar Kaplan'ın yanı sıra Ziya Öztürk, Sevim Erdoğan, Özgür Uysal, Oğuz Cabir Arslan, Mustafa Çeğindir ve Orkun Başarır rol aldı.

Nevşehirli tiyatro severler, Kurtuluş Savaşı döneminde yaşayan, ilk Türk uçağını yapan, Türkiye'nin ilk özel hava yolu şirketini kuran, Meclis'te üç kez takdirname alan ve İstiklal Madalyasıyla ödüllendirilen Türk pilot Vecihi Hürkuş'un yaşamını anlatan oyunu ilgiyle izledi. Gösterimin ardından oyuncuların performansı büyük beğeni topladı.

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı, tiyatro gösteriminin bitişinde oyuncuları teker teker kutlayarak, "Ülkemizin yetiştirdiği önemli bir isim olan Vecihi Hürkuş'un karşılaştığı engelleri anlatan çok başarılı bir oyun seyrettik. Oyuncu kadrosunu ve tüm emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Gösterimin ardından konuşan Başkan Adayı Rasim Arı, "Ülkemizin hangi aşamalardan geçtiğini ayrıntıları ile anlatan çok başarılı bir oyun seyrettik. Yönetmeninden oyuncularına emeği geçen tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. Oyunda anlatılan yıllarda vatanı milleti için hizmet etmek isteyen insanların ne sıkıntılar çektiğini hep birlikte gördük. Ama bugün kendi öz varlıklarımıza sahip çıkarak kendi uçağımız, tankımız, silahımızı üreten hale geldik. Ama bu seviyeye birlik ve beraberlik içinde geldik. İnşallah bizden sonraki neslimiz vatanına, milletine sahip çıkan, birlik ve beraberlik içinde yaşayacaklardır" dedi.  

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Genel Başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta; ‪İl Başkanımız Mustafa Rauf Yanar ve Nevşehir Belediye Başkan adayımız Rasim Arı ile beraber Üniversitemizdeki ‘Ben Vecihi Hürkuş’ isimli tiyatro gösterimindeyiz. ‪“Sosyal ve Kültürel Belediyecilik için 31 Mart’ta adayımız Rasim Arı“ dedi.

Büyük beğeni toplayan oyunun konusu ise şöyle: İlk yerli Türk uçağını üreten Vecihi Hürkuş, savaşta Ruslara esir düşünce yılmayarak esir düştüğü adadan kaçıp ülkesine döner. Hemen bir birliğe teslim olup aldığı yeni tayyare ile savaşa devam eder. Yerli uçak üretimi sevdası yüzünden düştüğü zor durum aldığı gazi maaşına haciz gelmesine neden olan ve anılarını kaleme alırken beyin kanaması geçirerek hayata gözlerini yumar.