Kütüphaneler haftası nedeniyle Raziye Uysal’ın ‘Şoför Evleri Kütüphanesi’ adını verdiği evini ziyaret ettik ve gördük ki kütüphane içerisinde farklı odalarda çocuklar büyüklerine kitap oluyorlardı tabi ki yapılan bu güzel çalışma bizleri de etkiledi.

Raziye Uysal, “Yaklaşık 1,5 yıl önce açtığımız kütüphanemizde bugün gelinen seviyeden çok mutluyum, mahallemizdeki ilk öğretimde okuyan beş öğrenci kardeşimizle yola çıktık. Ben kendilerine okumaları için okumuş olduğum kitaplardan onlara uygun olanlarını seçerek veriyordum bunu duyan mahallenin diğer çocukları da gelmeye başlayınca işin şekli çok farklı noktalara geldi. Benim minik kütüphanem yetersiz gelmeye başladı, ne yapabilirim diye düşünmeye başladım. Daha önceden tanıdığım bir gazeteci abim vardı kendisini ziyaret ederek konuyu açtım ve yardımcı olmasını istedim. Beni dinledikten sonra bana yaptığım çalışmadan dolayı teşekkür ederek tam destek vereceğini söyleyince çok sevindim. Tamam ben bu işi başarırım artık dedim ve sonrasında Kula Belediye başkanımız Hüseyin Tosun’u ziyaret ettim ve çalışmalarımı anlattım çocuklara faydalı olabilmek için yapacaklarımı anlattım. Sağ olsun belediye başkanımız kütüphanemize kitap rafları ve aynı zamanda da kitap desteğinde bulundu. İnternet haber sitelerinde çıkan haberlerim sonrasında duyarlı vatandaşlarımız da çok sayıda kitap desteğinde bulundular” şeklinde ifade etti.

Uysal, “Çalışmalarım devam ediyor eğer kurumlarımızdan farklı destekler alabilirsem kütüphaneme kayıtlı okuyucu öğrenci sayısını çok kısa sürede 400 sayısına ulaştırabilir ve Kula’nın merkezindeki diğer mahallelerde de çalışma yapıp Kula’da gerçekten okuyan bir gençliğin yetişmesine de öncülük edebilirim” diye belirtti.

Uysal, “Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Muharrem Kasapoğlu’da Kula’ya ziyarete geldiğinde kısa bir süre görüşerek çalışmalarımız anlattım kütüphanemize bilgisayar başta olmak üzere bir çok kitap desteğinde de bulundular. Başta Bakanımız Dr. Muharrem Kasapoğlu olmak üzere Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a, Kula Denge Gazetesi Sahibi Alaettin Yakın abime ve duyarlı vatandaşlarımıza, kitap okuyan tüm öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Uysal, açıklamasının devamında; “Bu hafta kütüphaneler haftası olması nedeni ile öğrencilerimizle ortaklaşa düşünüp hayata geçirdiğimiz projede mahallede ki büyüklerimize kitap okumaya karar verdik, projemizden çok memnun kalan mahalle büyüklerimiz de bizleri kırmadılar zamanlarını ayırıp kütüphanemize gelerek çocuklara destek oldular. Emekli öğretmenlerimiz Rahmi Yılmaz ve Vildan Yılmaz öğrencilerimize daha akıcı bir kitap okumak için çocukların kendilerini nasıl geliştirecekleri konusunda çeşitli bilgiler verirken, mahalle büyüklerimiz Ali Kalfa ve Adem Gezici abilerimizde çocukların okudukları kitapları dinlediler ve hayat tecrübelerini anlatarak en doğru kararları vermeleri gerektiğini anlattılar. Önümüzdeki günlerde projelerimiz devam edecek bizleri yalnız bırakmayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.