Fotoğraf yarışmasında milli manevi değerler ışığında sosyal yaşama dair yaşanmışlıkların ülkemizdeki farklı yerel kültürlerin tanıtılması, öğrencilerin farklı bakış açıları ortaya koyarak modernleşme süreci ile birlikte unutulmaya yüz tutan yerel ve kültürel zenginliklerinin fotoğraf sanatı aracılığı ile yeni kuşaklara hatırlatılması, kültürel ögelere ait bir arşiv oluşturulması, gençlerin fotoğraf sanatına ilgisinin arttırılması, var olan genç fotoğrafçıların desteklenmesi amaçlandı.

Yarışmaya Türkiye'nin farklı bölgelerinden; 11 ilden 27 lise öğrencisi 74 fotoğraf ile katıldı.

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda; Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Anadolu Lisesinden  "emek" adlı fotoğrafla Elif Eylül Kızıl birincilik ödülü 1000 TL, Ankara Zafer Koleji Fen Lisesinden "Erciyes'in bekçileri" adlı fotoğrafla Ali Efe Tüfek ikincilik ödülü 750 TL ve Bolu Mustafa Çizmecioğlu Anadolu lisesinden "214230-2" rumuzlu eserle Irmak Tatarhan'a üçüncülük ödülü 500 TL verildi.

Yarışmada 12 fotoğraf da sergilemeye layık görülerek mansiyon alındı.

Sergilenmeye layık görülen eser sahipleri; Merve Bilgin, Esmanur Ak, Haydar Buğra Tokmak, Nildeniz Kuşar, Irmak Tatarhan, Nur Kuşar, Elif Eylül Kızıl, Ali Efe Tüfek.

Yerel Yaşamdan İzler Ulusal Fotoğraf yarışmasının ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Muhammet Orçin, yarışmaya katılan okulların yöneticileri, yarışmacı öğrenciler, jüri üyeleri ve öğretmenlerin katılımıyla yapılan çevrim içi törenle sahiplerini buldu.

Yarışma hakkında kısa bir bilgilendirme proje sahibi Tarih öğretmeni Kutsal Han tarafından yapıldı. Daha sonra Okul Müdürü Muhammet ORÇİN yaptığı selamlama konuşmasında her türlü çalışmalarında kendilerine destek olan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'e teşekkür etti. Bu pandemi sürecinde zor şartlarda fotoğraf çekip yarışmaya katılan öğrencilere, onlara destek veren idarecilere, jüri üyelerine, yarışmanın yürütülmesinde emeği geçen okul öğretmen ve idarecilerine teşekkür etti. Bu yarışmayı geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

Törene katılan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, yapılan bu tür etkinliklerin öğrencilerin sosyal ve kültürel anlamda yetişmelerine katkı sağladığını dile getirdi. Sosyal Bilimler Lisesi’nin idareci, öğretmen ve öğrencileriyle bir bütün olarak bu tür ulusal ve yerel faaliyetleri gerçekleştirmesinden son derece memnuniyet duyduklarını dile getirdi ve salgın koşulları içerisinde yapılan bu etkinliklerin artarak devam etmesinin önemini vurguladı. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen idareci ve öğretmenlere teşekkür ederek yarışmaya katılan ve derece alan öğrencileri tebrik etti.