Gençlerin kültür, sanat ve edebiyat gibi alanlarda düşüncelerini ortaya koyabilmelerine katkı sağlamanın yanı sıra, özellikle edebi sanatlara ilgisi olan gençlerin keşfedilmesi amacıyla Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen makale yarışması sonuçlandı.

Türkiye’nin birçok ilinden çok sayıda gencin katıldığı yarışmanın seçici kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucu Nevşehir’den yarışmaya katılan Mustafa Torun 1’nci, Kocaeli’nden Zeynep Şahin 2’nci ve İstanbul’dan Burak Kerem Özdemir ise 3’ncü oldu.

Yarışmaya Ankara’dan katılan Burak Çakır ise mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Yarışmanın birincisi olan Mustafa Torun isimli genç ödülünü Belediye Başkanı Rasim Arı’dan aldı.

Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan ve üniversite sınavlarına hazırlanan genci makamında misafir eden Başkan Arı, kendisini tebrik ederek plaketini verdi.

Gençleri yazmaya teşvik etmek ve genç yeteneklerin keşfi amacıyla yarışmanın bu yıl ikincisini düzenleyeceklerini kaydeden Başkan Arı, önemi ve değeri tartışılamayacak olan okumanın yanı sıra düşünce ve fikirlerin yazıya dökülmesinin de son derece önemli olduğunu vurgulayarak tüm gençleri yarışmaya katılmaya davet etti.

Bu arada Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yarışmada dereceye giren ve mansiyon ödülü almaya hak kazanan diğer gençlerin ödüllerinin, koronavirüs tedbirleri nedeniyle ödül töreninin yapılamamasından dolayı kargo yoluyla kendilerine ulaştırılacağını ve bu yılki yarışma detaylarının ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.