Bir alışveriş merkezinde, Gençlik Merkezi kursiyerlerinin yaptığı resimlerin yer aldığı serginin açılışına Vali İnci sezer Becel, Belediye Başkanı Mehmet Savran, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir,  kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı. Resimleri tek tek gezen protokol üyeleri sergi hakkında bilgi aldı.

Vali Becel, yaptığı açıklamada, 19 Mayıs’ın bir milletin yeniden var olma mücadelesi olduğunu belirterek, “Gençlerimize bu gün bayram olarak armağan edilmiştir. Atatürk’ün geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlere gösterdiği önemi anlatmak açısından da son derece önemlidir. Ve her sene büyük bir istekle, şevkle gençlerimiz ve milletimiz tarafından kutlanmaktadır. Geçen sene ve bu sene pandeminin gölgesinde bayramlarımızı kutluyoruz. Ama yine de o ruhu gençlerimize aşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu sene de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz pandeminin ruhuna uygun bir şekilde daha ziyade online yaptığı etkinliklerle bir program hazırlandı.” dedi.

Belediye Başkanı Savran da “Gençleri biz hayatın her alanında görmek istiyoruz. Tabi sanatta da görmek istiyoruz. Bu yönde yeteneklerini keşfedip geliştirmeleri için onlara imkan sağlamak istiyoruz. Bu ülkenin ve şehrimizin geleceği umudumuz gençlerimiz. Gençlerimize imkan sağlamak, onların yeteneğini ortaya çıkarabilmek, geliştirmelerini sağlayabilmek için belediye olarak da çok güzel işler yapılıyor yapılmaya da devam edecek.” diye konuştu.

Sergi iki gün boyunca gezilebilecek.