Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesi, Hacı Bektaş Veli yılı etkinlikleri kapsamında öğrenci ve velilere yönelik bir söyleşi gerçekleştirdi.

Hacı Bektaş-ı Veli felsefesinin “inanç, ahlak, hoşgörü, sevgi, saygı ve barış öğretilerine katkıları” konulu söyleşi Hacı Bektaş Veli Dergâhından çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Esra Demir moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşiye Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Yavuzer, Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Kürşat Koçak ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Arş. Gör. Mehmet Emin Dede katıldı.

Konuşmacılar, öğrenci ve velilere, Hacı Bektaş Veli’nin inanç, ahlak, hoşgörü, sevgi, saygı ve barış konularında insanlığa katkılarından, Anadolu’nun kırsal ve göçebe halkı arasında Müslümanlığın yayılmasına etkilerinden, Hacı Bektaş-ı Veli felsefesinin birlik ve beraberliğin korunmasındaki öneminden bahsetti.

Okul Müdürü Ahmet Doğan; düşünce ve öğretileriyle asırlardır sevgi, birlik, beraberlik ve barış öğütleyen Hacı Bektaş Veli'nin vefatının 750. yılı olan 2021 yılının, UNESCO tarafından “Hacı Bektaş Veli yılı” olarak belirlendiğini ifade etti. Etkinliğin bu bağlamda yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi çerçevesinde gerçekleştirildiğini, yıl boyu öğrenci, veli ve öğretmenlerin katılımıyla farklı etkinliklerin de yapılacağını söyledi.

Okul Müdürü Ahmet Doğan katılımcılara verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederek günün anısına, katılımcılara birer hediye takdim etti.