İspanya’nın başkenti Madrid kentinde düzenlenen FITUR Turizm Fuarı’nda Kapadokya’nın tanıtımı yapıldı.

Kapadokya'yı, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Mehmet Ali Öbekli, Özel Versa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Vergiveren,  Bölge turizmcilerinden Tolga Tahincioglu temsil ediyor.

Fuarın ilk gününde Kapadokya tanıtım standı İspanyolların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Nevşehir Valiliği öncülüğünde KAPHİB, Ahiler Kalkınma Ajansı, Yerel Yönetimler, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, THY Nevşehir Satış Müdürlüğü ve KAPTİD tarafından alınan ortak karar sonucunda organize edilen İspanya FITUR Turizm Fuarında Kapadokya standına yoğun ilgi gösteriliyor.

Fuara katılım gösteren ve aslen Nevşehirli olan TUROB Başkan Yardımcısı ve Eresin Otelleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Eresin'de Kapadokya standını ziyaret ederek NTB Başkanı İbrahim Salaş ile bir süre görüştü.

FITUR'u ve Türkiye'nin standını ziyaret eden Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Cihad Erginay da Nevşehir'den gelen Kapadokya temsilcileri ile sohbet ederek bilgi aldı.

165 ülkeden yüzlerce profesyonel katılımcının yer aldığı fuara katılan seyahat acenteleri ile toplantılar yapılırken çeşitli tur operatörü yöneticileriyle görüşülerek 5 gün süre ile Kapadokya’nın tanıtımı gerçekleştiriliyor.

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Borsa Başkanı İbrahim Salaş yaptığı açıklamasında; "Kapadokya’yı tanıtabilmek ve İspanya Pazarı’na anlatabilmek adına Madrid’de düzenlenen FITUR fuarına katıldık. Daha fuarın ilk gününde yoğun ilgi gören standımızda götürdüğümüz broşür, katolog ve Kapadokya tanıtım CD’lerimizi dağıtıp bölgemizi misafirlerimize anlatma imkanımız oldu. Ayrıca fuarda standımızı ziyaret ederek bizleri yalnız bırakmayan Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Sayın Cihad Erginay'a, Nevşehirli değerli hemşehrimiz TUROB Başkan Yardımcısı ve Eresin Otelleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Müberra Eresin'e ziyaretleri için teşekkür ederiz" dedi.

Turizmin en önemli fuarlarından FITUR Turizm Fuarı 23-27 Ocak 2019 tarihleri arasında açık kalacak.