Değerler eğitimi kapsamında hikâyeler yazan yazar Osman Aytekin ‘Mutluluk Rüzgârı’ isimli kitabında; mutlu bir ailede yetişen Bilge ile sorunlu bir ailenin çocuğu Sinan’ın hayatından kesitler sunuyor. Gazeteci yazar ve ressam Osman Aytekin kitapla ilgili olarak, “hikâye kitaplarımın kahramanları çocuklardır. ‘Mutluluk rüzgârı’ isimli kitabımdaki öykü, bazı hikâyelerimde de olduğu gibi okul, öğrenci, öğretmen ve veliler arasında gelişen olay örgüsüyle biçimlenmektedir. Hikâyelerimde büyükler model olarak alınmakta ve çocukların davranışlarını sevgi, saygı içerisinde şekillenmesine dikkat çekilmektedir.” dedi.

Yazarın bu kitapla birlikte deneme, inceleme araştırma, çizgi roman, hikâye, çocuk hikâyeleri, roman olmak üzere on altı kitabı bulunuyor.

OSMAN AYTEKİN KİMDİR?

20 Ocak 1959 Derinkuyu (Nevşehir) doğumlu ve Nevşehir Lisesi mezunudur. Emekli Memur. Evli ve üç çocuk babasıdır. İlk yazısı 1984 yılında Yeni Düşünce Gazetesi’nde yayınlandı.  Hikâyeleri antolojilerde yer aldı.

Yazı ve desenlerinin yer aldığı bazı dergiler: Türk Edebiyatı, Erciyes, Genç Kardelen; bu dergide bir dönem Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptı. Kültür ve sanat dergilerinden Kültür Ajanda, Yesevi, Erciyes dergilerinde yazmaktadır. Hergün, Ortadoğu, Yeni Düşünce, Yeni Hafta, Gündüz, Milli Gazete’de haftalık köşe yazıları yazdı. Kişisel resim sergileri açtı, karma resim sergilerine katıldı. Kitap kapağı çalışmalarında bulundu.

“Osman Aytekin’in Harman Zamanı Adlı Öykü Kitabının İncelenmesi” adıyla lisans bitirme tezi hazırlandı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Nevşehir Kültür ve Tarih Sempozyumu-2’de (2016)  Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyelerinin sunduğu “Nevşehirli Ressamlar” tebliğinde hayatı ve çalışmaları da yer aldı. Hikâyeleri antolojilerde yer aldı. Son yıllarda çocuk edebiyatına yöneldi. 

Eserleri: Nefesimiz Gül Bahçesi (Denemeler, Makaleler, İncelemeler) 2000, Ozan'ın Şairliği (Şiir Tahlilleri) 2002, Dünden Bugüne Derinkuyu (Araştırma-İnceleme) 2006, Gül Baba ve IV. Murat (Çizgi Roman) 2009, Harman Zama-nı (Öykü) 2012, Kesişen Yollar (Roman) 2013, Buluşma, (Öykü) 2014,  İslam’ın Doğuşu (Çizgi Roman) 2015, Bahar Kokulu Ev (Çocuk Öyküleri) 2015, Bir Kış Günü (Çocuk Öyküleri) 2016, İyi ki Varsın (Çocuk Öyküleri), 2016, Kırk Mısra Kırk Desen (Şiir-Desen)2016, Sevgi Çiçekleri (Denemeler) 2017, Üç Arkadaş (Çocuk Öyküleri) 2017, Yeraltında Bir Şehir (Çocuk Öyküsü) 2019. Mutluluk Rüzgârı (Çocuk Öyküsü) 2020