Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde, kitapseverlerin heyecanla beklediği ve Türkiye’nin ünlü yazarları ve yayınevlerinin katıldığı Kitap Fuarı açıldı. 8 Aralık 2019 tarihine kadar açık kalacak olan fuar programı kapsamında çok sayıda ünlü yazar ve Nevşehirli yazarlar okuyucuları ile buluşup kitaplarını imzalayacak, söyleşilerde bulunacak.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, bu yıl birincisini düzenledikleri düzenledikleri kitap fuarına yoğun bir katılım beklediklerini belirterek, fuarda pek çok ünlü yazarın imza günlerinde okurlarıyla buluşacağını söyledi. Başkan Rasim Arı, “Nevşehir’in okuyan bir kültür ve sanat şehri olması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene ilkini gerçekleştireceğimiz kitap fuarımızda gençlerimizi, çocuklarımızı, okumayı seven tüm vatandaşlarımızı kitapla buluşturacağız. Yazarlarımız, şairlerimiz, edebiyatçılarımız düzenleyeceğimiz imza günlerinde vatandaşlarımızla bir araya gelecekler. Ben tüm hemşehrilerimi fuarımıza, kitapla ve yazarlarımızla buluşmaya davet ediyorum” dedi.

Belediyesi 1. Kitap Fuarı’na katılacak yazarlardan bazıları şöyle: " Sinan Yağmur, Kahraman Tazeoğlu, D. Ali Gültekin, Nurullah Genç, Ahmet Şimşir, Uğur Arslan, Hasan Ali Toptaş, Işıl Akkoyunlu, Fikret Eroğlu, Zuhal Ay, Reyhan Karaca, Temirağa Demir, Fendiye Dinç, Bahadır Yenişehirlioğlu, Nihat Gökmen, İsrafil Baran, Oğuz Özdem, Tarkan Köylü, Mehmet Işık, Kamuran Akdemir, Şafak Pala, Abdurrahman Kılıç, Ayşe Paslanmaz, Halime Adıgüzel, Mehmet Uç, Ali İhsan Açıkgöz, Hilal Kahraman, Harun Çolak, Osman Aytekin.”