Ancak ekmeğin halen ilimizde neden farklı farklı fiyatlardan satılabildiğine bir açıklık getiremedi, üstelik 40 kuruşa kurtaran ekmeğin neden 70 kuruşa satıldığına da cevap veremedi.

Geçtiğimiz gün ilimizde ekmek fiyatlarındaki dalgalanmanın vatandaşın kafasını karıştırmaya devam ettiğini belirtmiş, bazı alışveriş merkezlerinde ekmeğin 40 kuruşa satılabilirken,

neden piyasanın genelinde 70 Kuruşa satıldığını, 40 Kuruşa satılan ekmekten kazanan varken, 70 kuruşluk ekmek fiyatının bir açıklamasının yapılmasını istemiştik.

Ağmaz, Nevşehir?de ekmek satış fiyat farklılıklarının sebebini, özellikle şehrimizdeki bir takım özellikle yeni açılan AVM ve Marketlerin müşteri çekmek için yürüttükleri çeşitli promosyon kampanyalarıyla ekmek fiyatlarını düşürdüklerini yada 3 Ekmek alana bir bedava şeklindeki uygulamalarla müşteri çekme gayreti içerisinde bulunmalarına bağladı.

Ekmekte yapılan bu fiyat indirimi ile ve hatta bununla da yetinmeyen Marketlerin ekmekte promosyon uygulaması yürüttüklerini kaydeden Fırıncılar Odası Başkanı Ünsal Ağmaz,

?Her ne kadar kısa süreli olsa da yürütülen bir uygulama hem Vatandaşlarımızın kafası karıştırıyor, hem de Fırıncı esnaflarımız bu uygulama ile ekmek satışlarında düşüş yaşadığından büyük sıkıntı içerisine giriyorlar.

Ben şahsım olarak ve bir Oda Başkanı olarak hem Vatandaşlarımızı hem de odamız üyesi Fırın esnafı meslektaşlarımızı korumak durumundayım. Bu anlamda ne kimsenin ekmeğiyle oynar nede kimseye ekmeğimizle oynatmayız.

Marketçi için ekmeği Alıp satmak kolay. Kendisi üretsin fırıncının nasıl zorluklarla ekmek ürettiğini görsün, o da üretsin bakalım ucuz satabiliyor mu?. Al sat kolay.

Aç bir fırın, sen de imalatçı ol da göreyim seni, imalatçının neler çektiğini Fiyat konusunda da üzerimize düşeni yaptık. Hammadde girdilerinin artmasına rağmen, bu durumu ekmek fiyatlarına hemen yansıtmadık.

Geçmiş yıllarda örneğin 2000`li yıllarda ekmek fiyatları, yılda 3 kez değişirken artık ekmeğe yılda 2-3 kere zam yapılmıyor. Ekmek israfı konusunda da çalışmalarımızı sıklaştırdık.

Bu konuda Nevşehir genelinde israf konusundaki duyarlılığı artırmak içinde çalışmalar yürütüyoruz" dedi.