Senaryonun konusu Kahramanmaraş’ın tarihine, kültürüne, sanatına, edebiyatına ve doğasına ilişkin olmalıdır.

Senaryolar, kısa film, belgesel, deneysel olmak üzere; kentin ruhuna ve dokusuna uygun olmalı, 1 sayfadan az olmamalı, en fazla ise 30 sayfa olmalıdır.

Dereceye giren ve ödül alan senaryoların kullanım hakkı yarışmayı düzenleyen Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyetine ait olur. Senariste ayrıca bir telif hakkı ödenmez.

Her yarışmacı kendisinin yazmış olduğu senaryo ile katılacak olup yarışmaya katılan eserin daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir. Alıntı veya kopya olduğu tespit edilen eserler incelemeye alınmayacaktır.

Alıntı veya kopya olduğu, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın grubuna gönderilmiş olduğu tespit edilen eserler, ödül kazanmış olsalar dahi komisyon tarafından iptal edilebilecek ve eser sahibi hiçbir hak iddia edemeyecektir.

Katılımcı 01.01.1990 ve sonrası doğumlu olmalıdır. Yarışma katılım formu ve şartnamesinde tek kişinin yazar veya yönetmen olarak adı bulunmalıdır. Ayrıca, söz konusu belgelerde belirtilecek tüm bilgilerin doğruluğu, başvuru sahibini bağlar. Bu bilgiler nedeniyle doğabilecek hukuki sorumluluk, imza sahibine aittir.

Dereceye giren eserlerin sahipleri, senaryolarını çekimi sırasında Kahramanmaraş’a davet edilecektir.

‘’Geleceğin Medyası Germenicia’da Buluşuyor’’ projesi kapsamında düzenlenecek olan yarışma sonrasında Kahramanmaraş’ta ödül töreni yapılacaktır. Dünya genelinde etkili olan Covid-19 salgınından dolayı ödül töreni tarihi, yeri ve dereceye giren yarışmacıların kente davetleri salgın tedbirleri çerçevesinde ilerleyen tarihlerde ilan olunacaktır.

Yarışmaya katılım başvuruları Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti web sitesinde yer alan Senaryo Başvuru Formu sayfasından yapılacaktır. Başvuru sırasında yaşanabilecek aksaklıklar durumunda proje koordinatörü ile Whatsapp hattı 0(542) 332 80 75 üzerinden iletişime geçilmesi gerekmektedir.

Yarışmanın son başvuru tarihi 01.10.2021’dir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

https://www.kahramanmarasgazetecilercemiyeti.org/wp-content/uploads/2021/07/WhatsApp-Image-2021-07-17-at-20.33.24.jpeg

Komisyon üyelerinin verdiği puanlara itiraz edilemez ve puanlar değiştirilemez.

Yarışmaya katılan tüm eser sahipleri şartnameyi kabul etmiş sayılır.

Bu şartnamenin uygulanmasında ortaya çıkan tereddütleri gidermeye ve uygulamaya yönelik yeni düzenlemeler çıkarmaya yarışmayı düzenleyen kurum/kuruluş tarafından oluşturulan komisyon yetkilidir.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti ödül alan veya almayan bütün eserleri afiş, katalog, broşür, kitapçık vb. olarak kullanma hakkına ve bu eserlerin 5846 sayılı yasadan doğan tüm telif haklarına sahip olacaktır.

Yarışmacıların öğrenci olması halinde, öğrenci velilerinden Milli Eğitim Bakanlığı 2017/12 Sayılı Genelgesi uyarınca; öğrencinin eğitim öğretim faaliyetleri kapsamında; resmî törenler, geziler, proje faaliyetleri çerçevesinde alınan ses, görüntü ve video kayıtlarının ve aynı zamanda hazırlamış olduğu eserlerin (hikâye, resim, fotoğraf, şiir, vb.) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarca kullanılan kurumsal internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında yayınlanmasına izin verildiğine dair VELİ İZİN BELGESİ (EK: Form) velileri tarafından imzalandıktan sonra senaryo metniyle birlikte başvuru yapılacaktır.

Germenicia Medya Ödülleri Katılım Şartları

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Germenicia Medya Ödülleri Yarışması katılım şartları;

1) AMAÇ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan “Geleceğin Medyası Germenicia’da Buluşuyor” projesi ile gençleri kentte misafir ederek Kahramanmaraş’ın kültür turizm ve tanıtımına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti “Geleceğin Medyası Germenicia’da Buluşuyor” 2 Projesi ile eğitim, kültür, turizm tanıtımına yönelik yayıncılık alanında tecrübe paylaşımına katkı sağlamak. Çalışmalarına katkıda bulunmak ve onları nitelikli ürünler vermeye, farklı içerikler üretmeye teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir.

2) BAŞVURU

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Germenicia medya ödülleri, katılım şartlarını taşıyan kişilere açıktır. Yarışmaya başvuru ücretsizdir. Başvuru formu ve katılım sözleşmesi www.kahramanmarasgazetecilercemiyeti.org adresinde yer almaktadır.

3)  KATILIM ŞARTLARI

3.1. Yarışmaya katılacak adayların; Akdeniz Bölgesi ve Kahramanmaraş komşu illerinde basın yayın ve televizyon alanında mesleki faaliyetlerine devam ediyor ya da üniversitelerin Sinema Televizyon, Radyo Televizyon ve Gazetecilik alanlarında eğitimlerine devam ediyor olması gerekmektedir.

3.2. Yarışmaya görsel, işitsel ve yazılı olarak;

Televizyon Haberi,

Spor Haberi,

İnternet Haberi,

Ekonomi Haberi

Röportaj haberi

Makale

Haber Fotoğrafı kategorilerinde katılım sağlanacaktır.

3.3.Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti, kategorilerle ilgili değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

3.4. Yarışmanın dili Türkçedir. Yarışmaya katılacak eserlerde Türkçe dışında herhangi bir dilde hazırlanmış ise katılımcı olunamayacaktır.

3.5. Yarışmaya katılacak eserler 01.01 2020 tarihi ile 30.09.2021 tarihleri arasında yayınlanmış olmalıdır.

3.6. Türkiye Cumhuriyeti’nin yayıncılıkla ilgili yürürlükteki yasalarına, adaba, genel ahlak kurallarına ve kamu düzenine aykırı eserler ve herhangi bir ulusa, ülkeye, dine, kişiye, topluluğa hakaret eden veya propaganda niteliği taşıyan; şiddeti, savaşı, uyuşturucu kullanımını veya pornografiyi teşvik eden veya destekleyen; her türlü fanatizmi öven eserler ile reklam unsuru taşıyan eserler yarışmaya katılamazlar. Katılım halinde değerlendirmeye alınmazlar.

4) BAŞVURULAR

4.1. Yarışmaya katılım için yaş sınırı bulunmakta olup sadece 01.01.1990 tarihinden sonra doğmuş olanlar yarışmaya katılım sağlayabilecektir.

4.2. Yarışmacıların, kahramanmarasgazetecilercemiyeti.org adresinde yer alan başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Yarışmaya katılanların, başvuru sırasında verdikleri kişisel veriler 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“KVKK”) kapsamında Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyetine bağlı internet siteleri, sosyal medya mecraları, telefonlar ve benzeri tüm vasıtalarla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanabilmekte, işlenebilmekte ve hem dijital hem de fiziki ortamda muhafaza altında tutulabilmektedir. Katılanların, bu hususta açık rızaları vardır.

4.3. Başvuru Formunu doldurup, onaylayan/kabul edenler katılım şartlarını kabul etmiş sayılırlar.

4.4. Eserin finale kalması halinde, başvuru sahibi Kahramanmaraş  Gazeteciler Cemiyeti tarafından kente daveti yapılacaktır.

4.5. Yarışmacılar, eserlerini [email protected] mail adresine gönderilmesi ile yarışmaya katılacaklardır. Mail ile gönderilen eserlerin, kahramanmarasgazetecilercemiyeti.org adresinde belirtilen nitelik, format ve uzunlukta olmaları gerekmektedir.

5) DEĞERLENDİRME

Eserler Ön Eleme Kurulu ve Jüri üyeleri tarafından değerlendirilir.

5.1.  Ön Eleme Kurulu, başvuruları kategorilere göre ayrıştırıp değerlendirir, Ön Eleme Kurulu, başvuruda bulunan eserlerin; şartnameye uygunluk, teknik, ve kategori seçimleri yönünden değerlendirmesini ve elemesini yapar.

5.2. Jüri üyeleri Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti tarafından seçilen, alanında uzman isimlerden oluşur. Jüri üyelerinde her kategoriden bir uzman bulunur.

5.3. Ön Eleme Kurulu ve Seçici Kurul üyelerinin ilanını ve çalışma koşullarını Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti tarafından belirlenecek olup 15 Ekim tarihinde ilan edilecektir.

5.4. Kurulların değerlendirmeleri sonucunda alınan kararlar nihaidir.

Yarışma sonuçları Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti’nin belirleyeceği bir tarih ve organizasyonla açıklanır. Süreç www.kahramanmarasgazetecilercemiyeti.org adresinden ilan edilecektir.