Açıkgöz mesajında ?Halk arasında ince hastalık olarak bilinen verem, insan vücuduna solunum veya sindirim yoluyla giren, tedavi edilebilen bir hastalık olarak bilinmektedir. Erken teşhis edilmediği taktirde ölüme sebebiyet veren veremden korunmak için B.C.G. aşısı olmamız gerektiği tüm tıp bilimciler tarafından desteklenen bilgilerdendir. Verem hastalığına karşı halkı aydınlatmak ve bu hastalığa yakalananları sağlıklarına kavuşturmak amacı ile, Verem Savaş Dernekleri kurulmuştur.

Bu derneklerin çabalarıyla, yurt çapında verem savaş dispanserleri ve verem hastaneleri açılmıştır. Veremli hastaların sanatoryum denilen verem hastanelerinde iyileştirilmelerini sağlar.

Ayrıca zayıf yapılı, kolaylıkla vereme yakalanabilir kişilerin prevantoryum denilen dinlenme yerlerinde bakımlarına yardımcı olur. Verem hastalığının belirtileri geceleri terleme, ateş, kesik kesik öksürük, halsizlik ve sürekli yorgunluk hali olduğunu unutmamalıyız.

Veremden korunmak için havasız yerlerde kalmamalı, dengeli beslenmeli ve ortak kullanım araçlarını daha dikkatli kullanmamız gerekmektedir.

Halkı verem tehlikesine karşı uyarmak onları bu konuda aydınlatmak, hastalanmamak içi neler yapılması, nelerin yapılmaması konusunda bilgilendirmek hepimizin asli görevlerindendir. Tüm insanlığın huzur sağlık içinde hayatını idame etmesi dileğiyle saygılar sunarım? dedi. Haber: Erdal Kesici