Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir; “Türk Dünyasının Tüm Renkleri Buluştu.”

Türk Dünyası Film Festivali etkinlikleri çerçevesinde Yakın Doğu Üniversitesi’nin proje ortaklığında çekilen “8 Ülke 8 Ana Türk Ana” belgesel filminin kapanış gösterimi görkemli bir törenle yapıldı.

Etkinlik hakkında açıklama yapan Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Osmaniye Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan “8 Ülke 8 Ana Türk Ana” belgeseli gösteriminde dereceye giren filmlerin yapımcılarına teşekkür eden Demir, etkinlik boyunca güzel gelişmelerin olduğunu kaydetti.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, programla ilgili; “Türk Dünyasının bütün renklerinin olduğu bu etkinlik Türk Dünyası için onur vericidir. İlim irfan yuvası üniversitelerimizde bu tür projelere destek verilmesi, Türk Dünyası sanatına önem verildiğinin bir göstergesidir” dedi.

Demir açıklamasının devamonda şunları kaydetti: “Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara Bey’in destekleri ile çekimleri yapılan ‘8 Ülke 8 Ana Türk Ana’ filmi gösterimi İle başlayan, dereceye giren filmlerin gösterimi ile devam eden belgesel film gösterimleri Yakın Doğu Üniversitesi Yöneticileri, Öğretim Üyeleri, KKTC Sanatseverleri ve öğrencilerin katılımı ile başarılı bir şekilde bitti. Proje ortağımız olan Yakın Doğu Üniversitesi harika bir ev sahipliği yaptı. Üniversitenin Kurucu Rektörü Suat Günsel Hocamın öncülüğünde hazırlan Güzel Sanatlar Müzesi görülmeye değer. Suat Hocamızla yaptığımız görüşmede bu müzeyi Türk Dünyası Sanat Müzesi’ne dönüştürme yönünde aldığı karar bizi çok mutlu etti. Bu müzenin, KKTC başta olmak üzere Türk Dünyası’na büyük hizmet vereceğine inancımız tamdır. Müstesna bir araba müzesi de olan Yakın Doğu Üniversitesi, 134 ülkeden pırıl pırıl öğrencilere İlim irfan yuvası olmanın yanısıra, kültür sanatında merkezi olma yönünde çok önemli adımlar atıyor. Kurucu Rektörümüz Suat Günsel Bey başta olmak üzere, Mütevelli Heyet Başkanımız Doç. Dr. Irfan Günsel Bey’e, Öğretim üyelerimize, çalışanlara teşekkür ediyorum.

Ayrıca Osmaniye Belediyesi’ne katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve son olarak KKTC’de hayata geçirdiğimiz Türk Dünyası Kaorkutata Aşıklar Kervanı Programı İçin, KKTC proje ortaklığı yapan Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü’ye, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan'a teşekkür ediyorum. Değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız Türk Dünyası Belgesel Film Festivali KKTC gösterimleri proje ortağımız Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde Allah’a şükür başarılı bir şekilde tamamlandı.”