Her iki ismin 30 Mart yerel seçimlerinin ardından il genel meclisi üyeliklerinin düşmesine karşın halen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetinde bulunmalarının bazı kesimlerce yanlış aksettirildiğini belirttiğimiz haberimizde konuya ilişkin yetkililerin açıklama yapmasını da istemiştik.

Haberimize cevap veren Ak Parti Eski İl Genel Meclisi Üyesi Gürsel Akpınar, kendisinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde sivil bir vatandaş olarak bulunduğunu dile getirdi. Bazılarının zannettiği gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetinde bulunanların bu görevi para karşılığında yapmadıklarını da kaydeden Akpınar,

?Mütevelli heyetinden bizler para almıyoruz. Üstelik manevi bir yükü bulunan bu işte Allah vermeye yanlış bir kararınızda vebal altına da girmiş olursunuz.

Ben mütevelli heyetinden istifa etmek bile istedim ama yakında zaten görev süren dolacak denildiği için bu fikrimden vazgeçtim.

Heyette il genel meclisinden gönderilen biri olarak değil tamamen sivil bir vatandaş olarak yer alıyorum? açıklamalarında bulundu.