Ürgüp Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ilki gerçekleştirilecek Uluslararası Kapadokya Balon Festivali için geri sayım sürüyor.

MEHA Havacılık organizasyonunda Voyager Balloons ve Pasha Balloons’un destekleriyle Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Kapadokya Balon Festivali, BalloonFest Cappadocia 03-08 Temmuz 2019 tarihlerinde Kapadokya Bölgesinde yapılacak.

Festivalin açılış korteji 3 Temmuz Çarşamba günü Ürgüp'te Cumhuriyet Meydanı, Şölen alanında Gürcistan Halk Oyunları ve Ürgüp Yöresel Halk Oyunları ekibinin mini gösterisi ile başlayacak.

Şölen alanındaki açılış gösterilerinin ardından klasik araçların da katılımıyla Cumhuriyet Meydanından Kayseri Caddesi boyunca festival alanına kortej düzenlenecek.

Kortejin arından festival alanında Gürcistan Halk Oyunları ekibinin farklı farklı görsel şovları sahnede olacak. Mini night glow ile birlikte festivalin başlangıcı Red Bul, Arbella makarna ve Algida festivalde ücretsiz ürün dağıtacak.

Alem FM'in canlı yayın aracının da festival alanında olacağı etkinlikte radyo DJ'leri çeşitli programlarını Ürgüp'ten yapacak.

4 Temmuz sabah saat 06.00'da Ürgüp'ten şekilli balon uçuşlarının yapılacağı festivalde 4 Temmuz akşamında 15 şekilli balonla birlikte night glow gösterileri, Gürcistan ekibinin gösterileri ve Aslı Güngör konseri yapılacak.

5 Temmuz akşamı Ychorus ve Procne korosu ile Aydın Kurtoğlu konseri ve 6 Temmuz sabah 06:00'da balon uçuşu ile akşamında Hande Ünsal Konseri ile night glow gösterileri ile dolu dolu bir festival programı için Ürgüp Belediyesi tüm hazırlıklarını tamamladı.

Satış ve oturma alanlarının da olacağı 3-4-5-6 Temmuz'da Ürgüp'te gerçekleştirilecek festival alanında, çocuklar için mini oyun alanı ve 5d sinema aracı da festival süresince Ürgüp'te olacak.

Ürgüp, Uluslarası Kapadokya Balon Festivali için hazır

Alandaki çalışmaları inceleyen Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk, "İlkini gerçekleştireceğimiz Kapadokya Balon Festivalimiz için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Tüm dünyadan büyük ses getirecek festivalimize yerel ulusal ve yabancı basının ilgisi üst düzeyde. Hem balon festivalimizle ilçemiz ile Kapadokya bölgemizi tanıtırken, bölgenin lokomotifi balon sektörünün daha fazla tanınırlığını sağlamak istiyoruz. Festivalimize destek veren tüm kurum, kuruluş ve kişilere özellikle teşekkür ediyorum. Ürgüp Uluslararası Kapadokya Balon Festivali için hazır. Herkesi festivalimize bekliyorum. " dedi.