NEVÜ'den yapılan açıklamaya göre, College of Law Yüksekokulu ile NEVÜ koordinatörlüğünde yürütülen ‘Oyunlaştırılmış Öğrenme Platformuyla Muhasebe ve Finans Alanında Yetkinliğime Güveniyorum – TRUSTvGLP’ adlı AB proje ve iş birliği görüşmeleri kapsamında NEVÜ Meslek Yüksekokulu’na gelen Letonya College of Law Yüksekokulu Müdürü Intra Luce ve beraberindeki heyet,  NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın’ı makamında ziyaret etti.

NEVÜ koordinatörlüğünde yürütülen TRUSTvGLP proje dahilinde proje koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Saygın ve Proje Yazılım Sorumlusu Öğretim Görevlisi Kadir Aba’nın kendilerine eşlik ettiği ziyarette konuşan Intra Luce, Türkiye’de bulunan bazı üniversitelerle öğrenci ve akademik personel değişimi başta olmak üzere her iki üniversite arasında ikili iş birliklerini daha da arttırmayı planladıklarını söyledi.

Bu kapsamda NEVÜ’nün de ziyaret ettiklerini belirten Intra Luce özellikle muhasebe, işletme ve bilgisayar programcılığı alanlarında bilimsel ve akademik konularda ortak iş birliğini genişletmek istediklerini söyledi. Intra Luce ve beraberindeki heyet ayrıca NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve yönetimine göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek heyete teşekkür eden NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın ise üniversite olarak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün yükseköğretimde belirlediği hedefler doğrultusunda uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini söyledi.

NEVÜ’de 55 farklı ülkeden 703 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü ve bu öğrencilerin diğer tüm öğrencilerle birlikte en iyi şekilde eğitim almalarına yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Rektör Yardımcısı Akın ayrıca ülke üniversiteleri arasında yürütülebilecek ikili iş birliklerine de açık olan bir üniversite olarak College of Law Yüksekokulu ile de ortak proje ve çalışmalara destek vereceklerini sözlerine ekledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın ve heyet daha sonra her iki üniversite arasında ikili iş birlikleri kapsamında yürütülebilecek ortak çalışmalar üzerine bir süre görüştü. HABER MERKEZİ 

Editör: Mehmet Günay