‘Hadi canım gerçekten mi ‘ demeyin. Evet maalesef bu yazıyı yazmaya mecbur kaldım. İnsanlarımızın bir kısmı büyük bir medeniyetin evlatları olmalarına rağmen medeniyetin ne demek olduğunu bilmiyorlar. Lakin onlara da hak vermek lazım gelir.  Zira bizler 21. yüzyılın yalanlarıyla örülmüş hapishanelerin içinde yapmacık tavırlarla büyümüş nesilleriz. Tanıdıklarınıza sorun. Medeniyet diyince akıllarına dünyanın batı yarım küresinde kalan malum memleketler gelecektir. Neden?  Çünkü yıkanmış  beyinler  fikredemez!

 Bir düşünelim ‘Batı’yı neden bu kadar kutsuyoruz?  Batı bir yönse Doğu da yön.  Batıdakiler ülkeyse doğudakiler de ülke.  Batılıların kendilerine has kültürleri varsa doğuluların da var. Batılılar insansa doğulular da insan. Peki kutsamanın nedeni ne? Çünkü yolların düzenli oluşunu,  koca koca binalar dikmeyi, büyük ve gelişmiş silahlar yapmayı, zenginliği, medyatik şeyleri, gardıropların dolup taşmasını, bilgisayar oyunlarıyla-saçma dizilerle zaman geçirmeyi, ahlaksızlaşmayı, çıplaklaşmayı, makyaj kullanımının ve sağlıksız gıda tüketimin artmasını, fastfood dükkanlarını, berber yerine erkek kuaförü yazmayı, saçma sapan ve hiçbir lisanda manası olmayan tabelaları, trafik kurallarını, yaşlıları huzur evlerine göndermeyi, çocuklarla ilgilenmeyip anne sevgisine ve aile terbiyesine ihtiyaç olan yaşta kreşlere göndermeyi, komşuları tanımamayı, akrabalardan uzaklaşmayı, çocuk sahibi olmamayı yahut gayrı meşru çocuklar yapmayı olanlara da düzgün şekilde bakmamayı, sloganlaşmayı, makineleşmeyi  ve  buna benzer iyi veya kötü şeyleri medeniyet  sanıyoruz. Bu yaptığımız mantığa, vicdana aykırı değil mi? Eğer medeniyet bu demekse medeni olmak sizce iyi bir şey mi? Diyelim ki iyi bir şey eğer böyle olacaksa medeniyet denen şey bundan ibaret ise barbarca yaşayıp haysiyetli bir şekilde ölmeyi tercih ederim. Peki medeniyet ne mi?  Bunların dışındaki şeyler medeniyetin ta kendisidir.

Bazıları yüzyıllarca kendilerini medeni başkalarını barbar görerek onlara medeniyet götürme bahanesiyle namusları kadar mukaddes vatanlarını işgal etmiş ve hakimiyet altına almışlardır. Yetmemiş Darvin gibi adamların fikirlerini bu yolda kullanmış kendilerini en üste oturtarak insanları tabaka tabaka ayırmış, bizleri de en altlara yerleştirmişlerdir. Bu da yetmemiş işgal edip kendi kibirlerini besledikleri memleketlerin insanlarının can, mal, ırz, kültür ve kaynaklarına göz dikmiş hatta köleleştirmiş ve yozlaştırmışlardır. Yine hırslarını alamayın bu insanlığın beyaz renk kartelasından olan adamlar sağları dahi geçip kafalarını bu insanlarım ölüleriyle bozmuş mezarları yağmalamış, kemikleri köpeklerine yedirmiş, kafataslarıyla testler yapmışlarıdır. Şimdi bizler bu bizi hayvanın bir üst ırkı olarak görenlere hayran nesiller yetiştiriyoruz. Bu yaptığımız kendi kendimize ihanet ve karaktersizlikten başka nedir? Evet! Bizler belki de sırf bu yüzden medeni dedelerin vahşiler tarafından mankurtlaştırılmış barbar torunlarıyız. Ve böyle devam ettikçe bunu herkese karşı ispatlıyoruz. Diyelim ki bizler geri kaldık ama unutmamak gerekir ki insan öldüren Batılılar da medeni olamadı. Belki de bunun sebeplerinden biri Doğuluların, Müslümanların ve bizim dedelerimiz olan Selçuklu-Osmanlıların el ele medeniyet çitasını zirveye çıkarmış olması ve bugün dahi onu aşamıyor olmamızdandır. Nedeni ne olursa olsun bir şeylerin farkına varma zamanı geldi de geçiyor.

Zihnen düzelme emarelerinin görülmesi dileği ve ümidi ile saygılar…

MUHAMMET BARAN ASLAN