Uluslararası Antalya Film Festivali´ne katılan ´Taksi Şoförü´, ´Ucuz Roman´ filmlerinin ABD´li oyuncusu Harvey Keitel, ´Yaşam Boyu Onur Ödülü´ almak için Antalya´ya geldi. Harvey Keitel, "Umarım ABD yakın zamanda ilk kadın başkanına sahip olacak" dedi.

´Taksi Şoförü´, ´Ucuz Roman´, ´Piyano´, ´Ulis´in Bakışı´ filmlerindeki unutulmaz oyunculuğuyla sinema tarihinde yer edinen ABD´li oyuncu Harvey Keitel, Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin düzenlediği 53. Uluslararası Antalya Film Festivali´ne katıldı. Yaşam Boyu Onur Ödülü alan oyuncu, basın toplantısına katıldı.

Keitel, ilk yıllarında sahneye çıkmadan önce sokakta gezdiğini belirterek, böylece rahatladığını söyledi. Türkiye ile duygusal bir bağı olduğunu belirten Keitel, festivallere katıldığını söyledi. Festivallerde birçok öyküyü paylaşma olasılığı bulunduğunu dile getiren Keitel, başka öyküleri de dinleme şansı yakaladığını kaydetti. Keitel, "Kapadokya´da film çekiyordum. Film bittikten sonra belediye başkanı bana kentin anahtarını verdi. Ben elimi teşekkür için belediye başkanı ve eşine uzattığımda başkanın eşi elini çekti, çünkü onun kültüründe o vardı. Bunu öğrenmem gerekiyordu. Müslüman kadının elini sıkmamam ve buna saygı göstermem gerekiyordu" dedi.

Keitel, toplumda cinsiyet, din ayrımcılığının arttığını dile getirerek, festivallerin bu olumsuzlukları azaltabileceğini dile getirdi. ABD´lilerin Türkleri sevdiğini belirten Keitel, "Umarım ABD yakın zamanda ilk kadın başkanına sahip olacak" dedi.