Ünlübay açıklamasında ?Dünya`nın en eski mesleklerinden birisi olan ?Ebelik Mesleği?nin önemine dikkat çekmek için dünyada ve ülkemizde her yıl 21-28 Nisan tarihleri arasında ?Ebeler Haftası? kutlanmaktadır.

Ebelerimiz; doğum eylemini gerçekleştirmenin yanında ana-çocuk sağlığı, doğum öncesi ve doğum sonrası anne ve bebek bakım hizmetleri, anne ve bebekle ilgili koruyucu tedbirler, tıbbi önlemlerin alınması, gerekli hallerde ilkyardım ve acil önlemlerin alınması hizmetlerini de yürütürler.

Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan, doğum ağrısı çeken bir annenin acılarını dindiren, aileye ?istek ve özlemle beklenen birisinin katılmasını sağlayan? ve bu mucizevî olaya tanıklık etmenin gururunu yaşayan ebelerimiz,

anne ve çocuk sağlığı açısından üstlendikleri sorumluluk nedeni ile de kutsal sayılabilecek bir görevi yerine getirmektedirler.

21 - 28 Nisan Ebeler Haftası vesilesi ile bu kutsal görevi özveri, sabır, gayret ve sevgi ile yerine getiren tüm Ebelerimizi kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum? dedi. Haber: Erdal KESİCİ