BM Nüfus Fonu tarafından uygulanabilirliği kabul edilen proje, Nevşehir Ekoloji ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği?nin başvuru sahipliğinde, Nevşehir Belediyesi, Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM)? ın ortaklığında yürütülüyor.

Eğitimlerde Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi?nin işleyişi, şiddet mağduru kadınlarla görüşme yöntemleri, ikincil travma ve tükenmişlik konuları ele alınıyor.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi?nde gerçekleştirilen eğitim çalışmasına İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Halk Sağlığı, Nevşehir Barosu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü,

Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi, Nevşehir Belediyesi Kadın Erkek Eşitlik Komisyonu, Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği temsilcileri katıldı.